Sport

2012.09.24. 18:49

Hévízen a műfüves játéktér kiszélesíti a lehetőségeket

Hévíz - Hétfő délután az ünnepélyes megnyitó utána hévízi utánpótlás csapatok fiataljai lepték el az új műfüves pályát. Az MLSZ és a város támogatásával ugyanis két új játéktérrel is gyarapodott a zalai fürdőváros.

Bóbics László

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnökségének képviseletében Dunai Antal, az egykori legendás játékos így fogalmazott a megnyitón:

- Nagy öröm számomra, hogy egy pályaavatón lehetek, hiszen ez azt jelenti, hogy kedvenc sportágunk feltételei tovább gyarapodnak - kezdte a hajdani gólvágó. - Az utóbbi időben szerencsére sok pályaavatón veszek részt, de olyanra még nem volt példa, mint most Hévízen, hogy egy nagyméretű, a nemzetközi szabványoknak megfelelő játéktér mellett egy kisebb küzdőtérrel rendelkező műfüves pályát is átadjunk. Jó látni, hogy milyen boldogok a játéktérre lépett fiatalok, övék a jövő és remélem, hogy a helyi szakvezetés jól választ: megtalálja a legtehetségesebbeket, és belőlük sok ismert futballistát nevelnek.

A város első embere Papp Gábor polgármester így vélekedett:

- Elkezdtünk egy folyamatot, építjük, csinosítjuk a várost, ehhez tartozik az is, hogy most két új létesítménnyel gazdagodtunk. A labdarúgó szövetség fedezte a költségek 70 százalékát, mi pedig a 30-at. A két létesítmény közel 130-140 millió forintba kerül. Azért nem mondok pontos számot, mert ugyan kész a világítás, de mi még lelátót szeretnénk építeni, csinosítani akarjuk a környező területet, kamerarendszert rakunk fel, vagyis meg kívánjuk védeni az újabb nagy értékünket. A hévíziek mellett természetesen számolunk azzal is, hogy a térség fiataljai és a mozogni vágyók is eljönnek majd hozzánk. Mindkettőre szükség van, s abban is bízunk, hogy még az eddiginél is nagyobb gyereklétszámmal rendelkezik majd rövidesen a város klubja.


A hévízi utánpótlásképzés védnökének Fonnyadt Zsoltot kérték fel a helyiek. A Hévízen gyerekeskedő sportember öt évig az FTC labdarúgója volt. Igazi példakép, hiszen az élsport mellett vendéglátóipari főiskolát végzett. Most pedig kertépítési vállalkozóként dolgozik az egykori tehetséges csatár, aki nagy megtiszteltetésnek vette a felkérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!