Sport

2012.08.03. 06:53

A törökök lemondták a ZTE FC elleni pénteki mérkőzést

Hiába hirdették meg a zalaiak, nem játszik a ZTE FC labdarúgó csapata pénteken, ugyanis a török első ligás Mersi Spor együttese csütörtökön délután lemondta egerszegi vendégjátékát.

Kerkai Attila

A ZTE FC vezetőinek már a héten gyanús volt valami, ugyanis a mérkőzést kezdeményező törökök nem küldték meg a nemzetközi felkészülési mérkőzésekhez is szükséges játékengedélyt. Márpedig enélkül a zalaiak sem játszottak volna, hiszen ennek a hiánya büntetést vonna maga után. Csütörtökön az MLSZ-ből értesítették a ZTE FC-t, hogy megjött a török klub engedélye, aztán a meglepetés következett. A találkozót szervező iroda jelentkezett azzal, hogy Mersi Spor mégsem jön Egerszegre, ehelyett Szlovéniában egy másik török csapattal játszik.

- Ha nagyon finoman akarok fogalmazni, akkor ez pofátlanság. - jegyezte meg Dézsi Attila, a ZTE FC ügyvezetője.

A kék-fehéreknek azéret jött volna jól ez a találkozó is, mert kevés igazán erős ellenféllel tudtak eddig megmérkőzni a felkészülés során. Például jövő szombatra sincs még ellenfelük, de keresik a lehetőséget.

A ZTE FC csütörtökön 2 éves szerződést között a 27 esztendős szlovák kapussal, Pavol Penksával és egy ifjú, eddig a klub akadémiáján pallérozódó kapussal, Kalmás Adriánnal. A 18 esztendős tehetség 3 évre írta alá profi szerződését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!