Sport

2012.08.17. 08:30

A tekézők hosszú hétvégéje lesz

Zalaegerszeg - Zajlik a felkészülés a tekeszezonra, így a FIQ World Tour Classic elnevezésű tekeversenyre, melynek második selejtezőjét augusztus 20-án rendezik. Szombaton és vasárnap a 48. Göcsej Kupa küzdelmei következnek.

Kerkai Attila

Zalaegerszeg is helyet kapott a nemzetközi tekeszövetség (FIQ) új sorozatában, a World Tour Classicon, melyből egy évben hármat rendeznek. Az első fordulót még júniusban, a horvátországi Varasdon rendezték, a második állomás pedig Zalaegerszegen lesz. A kétszer 30 dobásból álló viadal első selejtezőjét már megrendezték a zalai megyeszékhelyen, ám az újabb még hátra van, melyet augusztus 20-án rendezik meg a Városi Sportcentrumban, ahonnét a legjobb 10 tekés kerül be a szeptember 1- jei 48 fős mezőnybe, akik várhatóan több, mint tíz országból érkeznek.

A Göcsej Kupa csapatverseny küzdelmei is most következnek: szombaton és vasárnap a Városi Sportcentrumban rendezik a nagy hagyományokkal bíró eseményt, melyen zalai csapatok játsszák a főszerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!