Sport

2011.12.01. 07:00

Feléledhet hamvaiból a hosszútávfutás

A jövő évi mezei futó Eb színhelyén, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumban zajlott le az országos mezei futóbajnokság.

Bóbics László

A Zalaszám-ZAC olimpikonja, Kálovics Anikó még mindig érzékeny Achilles-ina miatt nem tudott rajthoz állni. Indult viszont a klub tehetséges, 14 éves hosszútávfutója, Bicsák Flóra, akitől edzője, Góczán István titkon jó szereplést várt. A megérzés pedig nem csalta meg a szakembert, hiszen tanítványa a viadalon erejét remekül beosztva meglepetés-bronzérmet szerzett.


- A zalaegerszegi atlétika nem a hosszútávfutóiról híres, de Góczán István edző összeszedett néhány ígéretes ifjú hölgyet és urat, s tanítványai idén már a sokadik országos bajnoki érmet szállítják - értékelt Szakály István ügyvezető igazgató. - Még a végén feléled hamvaiból a helyi közép- és hosszútávfutás - nem is kell ehhez más, mint Kálovics Anikó, a példakép, egy megszállott edző, valamint a tehetséges és szorgalmas gyerekek.

A mezei futó ob zalai eredményei. Serdülők, 14 évesek, 3400 m: 3. Bicsák Flóra (Zalaszám-ZAC) 13;20 perc. Ifjúsági csapat: 9. Keszthelyi VDSE (Kovács Benjamin, Kibicsek Máté, Kiss Dániel, Molnár Márk).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!