Sport

2011.11.30. 17:22

Az egerszegi sportlövők halmozták az érmeket a légfegyveres ob-n

Móron, a sportlövők légfegyveres országos bajnokságán valóságos éremgyűjtést tartott a PLE Zalaegerszeg, s a klub legnagyobb sikere, hogy Tátrai Miklós olimpiai számban szerzett bajnoki címet. Ugyancsak a profik közt Somogyi Péter (ZTE SKK-Komárom) bronzérmet nyert.

Kerkai Attila

A viadalon az úgynevezett nemzeti és olimpiai számok bajnoki címeiért zajlott a küzdelem. A nyitónapon a 20 lövéses (nemzeti) versenyeken volt a sor, ahol a férfiak légpisztolyos számában a 66 indulóból Szabó Béla, a PLE Eb-t is megjárt tagja 188 körös eredménnyel a 2. helyen végzett.  A csapatversenyben a PLE Zalaegerszeg két együttese is a dobogóra állhatott: az A-jelű hármas (Szabó Béla, Németh Ferenc, Hollé Zsolt) 547 körrel 2., míg a B-jelű egység (Bognár Tamás, Góra Balázs, Bálint Attila) 537 körrel a 3. lett. A nyíltirányzékú légpuska 20 lövéses versenyszámában Havasi Ferenc 179 körrel a 4. helyen végzett 36 induló közül, míg a PLE csapata (Havasi Ferenc, Tátrai Miklós, Szabó Béla) 512 körrel újabb bronzérmet nyert el.


Az ob második napján következtek a 60 lövéses (olimpiai) számok. A férfi légpisztolyosoknál a PLE feltörekvő  versenyzője, Tátrai Miklós a 66 indulóból 572 körrel és 101,9 körös döntős eredménnyel bajnok lett! Az eredmény azért is figyelemreméltó, mert Tátrai jóval tapasztaltabb, profi és válogatott versenyzőket utasított maga mögé. Ez a siker magával hozta a jó csapathelyezést is: az egerszegiek egysége (Tátrai Miklós, Szabó Béla, Németh Ferenc) 1687 körrel a harmadik helyen végzett.


A zárt irányzékú puskás küzdelmekben Somogyi Péter, az újonnan alakított ZTE SKK versenyzője (aki a Komárom csapatát is erősíti) szintén remekelt. Az idei Eb-n a magyar válogatottal bronzérmes versenyzőnek az elején a fegyverével akadtak gondok, de a második 30 lövést már maximális köregységgel zárta. A döntőbe 590 körrel a 4. helyen került be, és az ott elért 104,2 körrel, összességében a dobogó harmadik fokáig jutott. A győztes, a már olimpiai résztvevő Sidi Péter fantasztikus 599 kört lőtt. 


Lezárult az országos bajnokságok szeptember elején kezdődött sorozata, melyben a történelmi pontlövész ob-nak Zalaegerszeg adott otthont. A Polgári Lövész Egylet mérlege ezeken a viadalokon egészen kiváló: 3 bajnoki címet, illetve 7 ezüst- és 5 bronzérmet szereztek versenyzői az egyéni küzdelmekben. A csapatversenyekben a PLE egy arany mellé 4 második 7 harmadik helyezést szerzett.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!