Sport

2011.09.23. 06:18

Sosem volt nehezebb versenye

Ezüstérmet nyert a hallássérültek sportszövetsége és a Magyar Parasport Szövetség országos asztalitenisz versenyén Horváth Rozália, aki ezzel megerősítette helyét a 2012-es londoni paralimpiára készülő magyar csapatban. A zánkai viadalon megyénket egyedül a lenti Móricz-iskola tanulója képviselte.

Gyuricza Ferenc

- Ez volt életem legnehezebb versenye, hiszen csak válogatott kerettagok kaptak rá meghívást - mondta Horváth Rozália. - A mezőnyt két csoportra osztották, először körmérkőzéses formában küzdöttünk, majd a helyosztók következtek. A döntőben egy velem egykorú hajdú-bihari lánnyal találkoztam, akitől úgy kaptam ki 3-2-re, hogy az utolsó játszmában 10-9-re még én vezettem.

Rozáliának most férfiak ellen is játszania kellett, ám számára ez nem volt újdonság, hisz az edzéseken (Csömödérben, illetve a Lenti TE-nél) hónapok óta felnőtt férfi asztaliteniszezők az ellenfelei.


- Rendkívül szorgalommal megáldott, tehetséges sportoló, de lelkileg törékeny, ezért sokat kell foglalkozni vele - jellemezte tanítványát Paksa Tibor, a Móricz-iskola pedagógusa. - Zánkán egy apróságon múlt az aranyérme, de az ezüstéremnek is nagyon örültünk, hiszen ez iskolánk egyik legnagyobb sportsikere.

A lenti lány játékát László János, a paralimpiai válogatott edzője és Gódor László szakágvezető is dicsérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!