Sport

2011.09.26. 06:51

Sakk - Győzött a címvédő Kanizsa, de mi lesz a Csutival?

A hét végén elkezdődött az NB I-es sakkbajnokság. Egyből zalai rangadót játszottak. A kanizsaik vendégeskedtek a megyeszékhelyen. Az erőviszonyok alapján sima meccsre volt kilátás, hiszen az Aquaprofit NTSK továbbra is nagyszerű kerettel rendelkezik.

Bóbics László


Az egerszegiek szinte szó szerint a létükért küzdenek.
Z. Csuti Hydrocomp– Aquaprofit NTSK 4,5-7,5
Eredmények (elöl a hazaiak). Gyimesi Z.–Balogh Cs. döntetlen, Sax–Márkus döntetlen, Horváth J.–Ribli döntetlen, Horváth Á.–Pintér J. döntetlen, Mészáros T.–Héra 0-1, Horváth T.–Gonda döntetlen, Csiszár Cs.–dr. Flumbort 1-0, Mádl I.–Bérczes döntetlen, Horváth Gy.– Medvegy Z. 0-1, Juhász–Galyas 0-1, Dobos J.–Gara T. 0- 1, Csiszár Z.–Kántor döntetlen. A találkozót követően a két szakvezető így értékelt:

Ribli Zoltán (Aquaprofit): „Az élő pontok alapján egyértelműen mi voltunk az esélyesek és meg is nyertük a mérkőzést. A játék képét nézve ez reálisnak tűnik. Mindent összevetve rangadón kezdeni nem szerencsés dolog, de már túl vagyunk rajta, és ami a leglényegesebb sikerrel vettük az akadályt. Most ennyire tellett, biztos, hogy lesz ennél még erősebb összeállítású csapatunk is. Az asztalhoz ülők teljesítményével elégedettek lehetünk.”

Horváth Tamás (Z.Csuti): „Ha a játékerőt nézem, akkor az a realitás, amit a találkozó előtt mondtam, csak néhány pontra volt esélyünk. Ezzel szemben számunkra nagyon jó eredmény született. Sokkal jobb, mint amit előre vártunk. Vannak, akik úgy fogalmaznak, hogy győzelemmel felérő vereség volt a vasárnapi. Ezzel nem akarunk vitába szállni. Nekem sokkal nagyobb gondjaim vannak. A folytatást nem látom. Egy-két mérkőzésre talán még csak össze tudunk állni, és a minimális költségvetésünk elég lesz a jelenlegi csapat „leültetéséhez”. A 3-4. forduló után viszont, ha csak valami csoda nem történik, egyelőre teljesen reménytelennek látom a helyzetet. Nincs mit halogatni még akkor sem, ha magasan, erőn felül teljesítve kezdett a gárda. Előbb-utóbb lépnünk kell, mert szó szerint a megszűnés határán vagyunk. Több irányban folytatunk tárgyalásokat. A legelső természetesen az, hogy a gyökereknél, Egerszegen maradjunk. Ha ez nem sikerül, s valaki fogad bennünket, akkor fájó szívvel távozunk. Ha ez sem jön össze – az a legrosszabb eset –, akkor néhány felnőtt és gyerekek folytatnák a bajnokságot, erre rágondolni sem merek.

Most a kanizsaiak
Évekkel ezelőtt igazi körömrágós meccseket hozott a Kanizsa– Egerszeg összecsapás. Jó ideig a Csuti játszotta a főszerepet, hatszor lettek bajnokok. Ők most „gödörben” vannak, a dél-zalaiak viszont újabb arany előtt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!