Sport

2011.09.28. 06:47

Jól dolgoztak a nyáron a zalai lábtollasok

A gyermek és serdülő Újszász Kupával indult el az utánpótlás őszi lábtoll-labda szezonja. A viadalon a Zalát képviselő nagykanizsai és szepetneki versenyzők öt győzelmet szereztek.

Kelemen Valéria

Hogy a nyári felkészülés jól sikerült a zalai műhelyekben, azt az öt egyesület 80 versenyzője közt szerzett tucatnyi érem bizonyítja. A serdülő fiúknál a Nagykanizsa ZSE-ből Kunics Bence legjobb összesített eredményével (két első és két második hely) elnyerte az Újszász Kupát.

A gyermek lány egyéni kategóriában testvére, Kunics Réka toronymagasan végzett az élen, a döntőt 2:0-ra (11-1, 11-4) nyerte újszászi vetélytársa ellen. A fiúknál a szepetneki Horváth Gergő három bronzérme érdemel külön említést, amit csapatban, párosban és egyéniben nyert.


Érdekesség, hogy a serdülők vegyes páros mezőnyében zalai házi döntőnek szurkolhattak a nézők: a kanizsai Baranyai Benett és a szepetneki Vlasics Dalma duó, a Kunics testvérpárral nézett farkasszemet. A csatát 2:1-re (11-15, 15-8, 15-7) előbbi nyerte.

A viadal éremtáblázatán második helyen végzett a Zemplén SE, három arany és két ezüstérmével.

A zalai dobogósok. Gyermekek, fiúk, hármas (8 induló): 3. Fülöp Krisztián, Horváth Gergő, Marton Richárd, Vlasics Bálint (Szepetnek SE). Páros (15): 3. Fülöp Krisztián, Horváth Gergő (Szepetnek). Egyéni (28): 3. Horváth Gergő (Szepetnek). Lányok, egyéni (12): 1. Kunics Réka (Zemplén SE).
Serdülők, fiúk, hármas (7): 1. Baranyai Benett, Kunics Bence, Kunics Réka (ZSE). Páros (11): 1. Baranyai Benett, Kunics Bence (ZSE). Egyéni (21): 2. Kunics Bence (ZSE). Lányok, hármas (5): 2. Béli Cintia, Csárdi Dorottya, Vékási Dorottya, Vlasics Dalma (Szepetnek). Páros (8): 3. Vékási Dorotytya, Vlasics Dalma és Béli Cintia, Csárdi Dorottya (mindkettő Szepetnek). Vegyes páros (18): 1. Baranyai Benett, Vlasics Dalma (ZSE, Szepetnek). 2. Kunics Bence, Kunics Réka (ZSE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!