Sport

2011.06.24. 05:37

Lábtoll-labda: újabb bajnoki arany

Kanizsai sikerrel zárult a lábtoll-labdázók páros országos bajnoksága, hiszen vegyes páros kategóriában a Zemplén SE két kiválósága, Hartai Attila és Kunics Réka meg sem állt a dobogó legmagasabb fokáig.

Kelemen Valéria

A lábtollas fellegvárnak számító újszászi arénában 6 egyesület, 66 versenyzője indult a harcba bajnoki címekért, s a Zemplén SE különítménye igazán kitett magáért. A Hartai Attila-Kunics Réka vegyes páros bajnoki címe mellé a kanizsaiak még egy-egy 1-1 bronzéremmel gazdagították éremgyűjteményüket az ob-n, illetve a másnapi rangsoroló kupán.

A hagyományoknak megfelelően Újszászon zárult a tavaszi lábtollas versenyévad a páros országos bajnoksággal, majd másnap a ranglista kupasorozat egyéni versenyszámával. Zala megyét a nagykanizsai Zemplénesek mellett a Szepetnek SE képviselte. A verseny a női és a férfi párosok küzdelmeivel kezdődött.


A kanizsai Hartai Attila és Takács Endre két újszászi ellenfél legyőzésével került az elődöntőbe, ahol nem bírtak az újszásziak első számú kettősével, így harmadik helyen zárták az ob-t. A szintén Zemplén SE-s Huszár Emil és Lukács Benedek a legjobb nyolc közé kerültek (7). A nőknél szintén hetedik lett a Matola Viktória, Morvai Noémi duó, a szepetnekiek legjobb eredményét produkálva.

A vegyes párosok között két újszászi ellenfél legyőzésével került az elődöntőbe a Zemplén SE-s Hartai Attila és Kunics Réka. Attila rutinos játékosként lépett a pályára, hiszen már 4 alkalommal végzett az élen az ob-n ebben a kategóriában. Párja, Kunics Réka először szerepelt a felnőtt mezőnyben, de nem rutintalan, mivel ő a gyermek kategória többszörös bajnoka. A döntőbe kerülésért kemény csatát vívtak az Európa-bajnok ellenfelük, az újszászi Tóth Gábor és Makai Gréta ellen. A csatát 2:1 arányban a zemplénes páros nyerte, hatalmas küzdelemben, a harmadik szettet például 28:26-ra hozták a kanizsaiak. A döntőben viszonylag könnyebben győztek a borjádi Himmer-Darnai kettős ellen, és lettek országos bajnokok.

- Attila harcosan szerezte a pontokat, Réka pedig tökéletesen megállta helyét a sztárjátékos mellett - értékelt az ob-t követően a kanizsaiak szakvezetője, Budavölgyi Kálmán. - Réka érettebb játékot mutatott, mint amit korától elvárhatnánk, és sikerült neki az a fegyvertény, ami eddig csak Budavölgyi Veronikának, 2000-ben, hogy gyermek korcsoportúként a felnőttek közt szerezzen bajnoki címet.


Másnap az egyéni kategória rangsoroló kupával folytatódott a lábtollasok megmérettetése, ahol Hartai Attila harmadik, míg társa, Huszár Emil a hatodik helyen végzett.

A sportág képviselői legközelebb a Baranya megyei Szederkényben találkoznak a senior ob-n, majd Neusiedl am See felé veszik az irányt, az 1. Austrian Openre hangolva.

Jobb zalai eredmények. Vegyes páros (25 induló): 1. Hartai Attila, Kunics Réka (Zemplén SE), 14. Vittman Tibor, Matola Viktória Szepetnek SE. Férfi páros (22 induló): 3. Hartai Attila, Takács Endre (Zemplén SE), 7. Huszár Emil, Lukács Benedek (Zemplén SE). Női páros (10 induló): 7. Matola Viktória, Morvai Noémi (Szepetnek SE)

Egyéni ranglista kupa. Férfi egyéni (34 induló): 3. Hartai Attila (Zemplén SE), 6. Huszár Emil (Zemplén SE), 10. Lukács Benedek (Zemplén SE).


IGAZI PÁROS SPECIALISTA
Hartai Attila, a Zemplén SE klasszis játékosa különösen a támadások befejezése terén jeleskedik. Ebbéli tehetségét férfi hármasban is remekül kamatoztatja, nem véletlen volt az Európa-bajnokságot nyert férfi csapat legjobbja, s a páros játéknak is igazi specialistája. Vegyes párosban korábban Budavölgyi Veronikával, majd Gozdán Ágival is magyar bajnok lett, most pedig a még általános iskolás Kunics Rékával meg sem állt a felnőtt országos bajnoki címig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!