Sport

2011.06.24. 04:44

Kisdiákok nagy sikere

Ezekben a hetekben sorozatban zajlottak és zajlanak most is a diákolimpiai országos döntők és ebből a petanque sportág képviselői sem maradtak ki, ráadásul a vonyarcvashegyi diákok remekeltek a veszprémi fináléban.

Kerkai Attila

A petanque sportág nem ismeretlen megyénkben, ugyanis Kanizsa környékén, aztán Zalaszentgróton, Vonyarcvashegyen is évtizedek óta művelik kisebb-nagyobb közösségekben. A diákolimpiákon az elmúl öt-hat évben jelentek meg a zalaiak, a hahóti és a vonyarcvashegyi iskolák képviseletében. A verseny három fős triplett csapatok között zajlik, alap és középfokú iskolák tanulói között I-VI. korcsoportokban.


Az idei országos döntőt Veszprémben rendezték és a vonyarcvashegyi Eötvös Károly iskola, valamint a hahóti iskola diákjai vettek részt rajta megyénkből. Mindkét tanintézmény a területi fináléből kvalifikálta magát az országos megmérettetésre, melyen kitettek magukért. Főleg a vonyarciak, hiszen egy győzelmet és egy második helyezést értek el, és még egy negyedik helyezésük akadt, ahogy a hahótiaknak is. A zalai diákok tehát megállták a helyüket, amely újabb erőt adhat nekik a folytatásra.

A zalai csapatok helyezései. I. korcsoport (1-2. osztályosok): 1. Eötvös Károly iskola Vonyarcvashegy I. (Gujgiczer Dániel, Gazda Filip, Bujtor Barnabás), 2. Eötvös Károly iskola Vonyarcvashegy II. (Kronig Manuel, Sényi Barnabás, Csizy Gergő, Bedecs Balázs).

II. korcsoport (3-4. osztályosok): 4. Eötvös Károly iskola Vonyarcvashegy (Jenei Noémi Táisz, Lukács Noémi, Juhász Gergő, Ujláb Bálint).

IV. korcsoport (7-8. osztályosok): 4. Suli Harmónia iskola Hahót (Dávid Bettina, Fagyal Márk, Horváth Szabolcs, Gáspár Attila).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!