Sport

2011.02.15. 07:23

Teke: bajnokok és továbbjutók

A zalai megyeszékhelyen a férfi, Oroszlányban pedig a női tekézők szálltak harcba a hét végén a Nyugat-Magyarország bajnokság továbbjutó helyezéseiért, s mindkét helyszínen zalai siker született.

Kerkai Attila

Zalaegerszegen a térség legjobb 40 tekézője indult harcba a 15 továbbjutó helyezésért, és a Városi Sportcentrumban a rendező Zalaegerszeg Városi és Körzeti Teke Egyesületei Szövetsége per-gő ritmusú viadalt szervezett szombatra. A győzelmet az egerszegi Fehér László szerezte meg, s örömteli, hogy a dobogó harmadik fokán a zalalövői Járfás Szilárd végzett, míg a kanizsai Bende Zsolt ötödikként zárt. A férfiaknál négy zalai versenyző jutott tovább, de a Z. Volán TE versenyzője, Németh István tartalékként szintén reménykedhet ebben.

Oroszlányban ugyanakkor kettős egerszegi siker született. A fiatal Kovács Dóra remek eredménnyel nyert, megelőzve a második helyezett Csurgai Anitát. Rajtuk kívül még két, ZTE-ZÁÉV-színekben versenyző tekés örülhetett továbbjutásnak.


A névsorból sok ismert zalai tekés neve hiányzik és ez nem véletlen. A válogatott keret tagjai ugyanis automatikusan résztvevői az országos egyéni, páros és összetett bajnokságnak, melyre a mostani viadallal lehetett indulási jogot szerezni. A ZTK csapatából Kiss Tamás, Nemes Attila, Farkas Sándor és Boanta Claudiu is indulhat az ob-n, a nőknél pedig Airizer Emese (ZTE-ZÁÉV TK) lesz ugyancsak résztvevő.

A dobogósok és a zalai továbbjutók. Férfiak: 1. Fehér László (ZTK-FMVas) 614, 2. Gosztola László (Répcelak) 609, 3. Járfás Szilárd (Zalalövő Romantik) 601, ... 5. Bende Zsolt (N. Teke SE) 580, ...11. Németh János (ZTK-FMVas) 563, ...16. (tartalék) Németh István (Z. Volán TE) 545. Nők: 1. Kovács Dóra (ZTE-ZÁÉV) 581, 2. Csurgai Anita (ZTE-ZÁÉV) 574, 3. Imre Viktória (Perenye TK) 569, ...9. Horváth Katalin (ZTE-ZÁÉV) 555, 12. Szabó Márta (ZTE-ZÁÉV) 543.

Nemes Attila válogatottként „felmentett” volt a szombati viadal alól, azonban a ZTK világbajnok tekése így sem pihent ezen a napon. Észtországban, Tallinnban, az egyéni Világkupa küzdelmeiben szerepelt a hét végén és a 64 induló között a negyeddöntőig jutott: ott a horvát Musanic állította meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!