Sport

2011.01.26. 06:56

Felnőtt csapat segíti Rozit a paralimpiáig

A Csömödér-Kissziget KSE asztaliteniszezői segítségével készül eztán a 2012-es londoni paralimpiára a magyar válogatott keret tagja, Horváth Rozália. A 16 éves diáklány hetente egyszer vesz részt a megyei bajnokságban játszó csapat edzésén.

Gyuricza Ferenc

A lenti Móricz Zsigmond Egységes Gyógypedagógiai Intézményben tanuló Horváth Rozáliára a diákolimpiákon nyújtott kiemelkedő teljesítménye alapján figyelt fel a Magyar Parasport Szövetség, s próbajáték után lett a londoni paralimpiára készülő csapat tagja. Azóta többször vett részt Budapesten és Kaposváron edzőtáborban, ám az edzéseket a közbeeső időszakban sem hanyagolhatja el. Ez eddig nevelője, Paksa Tibor irányításával az iskolájában zajlott, ám az ottani partnerek már nem ellenfelek számára...


- Ezért ajánlottuk fel a segítségünket - mondta a Csömödér-Kissziget KSE elnöke, Pető Ferenc. - Hetedik éve működő asztalitenisz szakosztályunk a mi szintünkön ideálisnak mondható körülmények közt dolgozik. Heti egy edzésünk van, illetve folyamatosan játszunk edzőmeccseket, s ezeken Horváth Rozália is részt vesz immár. Miután felnőtt játékosokkal találkozik, s ráadásul a nagyobb ütőerőt képviselő férfiakkal szemben kell helytállnia, Rozi számára is nagyobb a kihívás, s így nemcsak a szinten tartás, de a fejlődés lehetőségét is biztosítottnak látjuk. Különösen, hogy Rozi nagyon szorgalmas, minden lehetőséget kihasznál, hogy asztal mellé állhasson.

Pető Ferenc hozzátette: lehetőségeik szűkösek, de anyagilag is próbálják támogatni a fiatal sportolót, így először is egy versenysportra is alkalmas pingpongütőt vásároltak számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!