Sport

2010.12.06. 09:17

Teke: most sem hibáztak

A hét-egyes győzelem volt a hét vége slágere a Szuper Ligában vitézkedő zalai tekecsapatok számára, a különbség csupán annyi: a nők idehaza, míg a férfiak idegenben hozták az újabb győzelmet.

Kerkai Attila

 

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Nemes I. 550-Takácsné 500, Bicsák 515-Polgár 512, Szabó M. (Molnár A.) 566-Geriné 482, Airizer 571-Tóth R. 513, Csurgai (Horváth K.) 537-Dénesné 518, Mátyás Sz. 531-Pesti 498.

A női listavezető ZTE-ZÁÉV TK a sereghajtót fogadta, s ez a tény önmagában is meghatározta a találkozó menetét. Annyi izgalom viszont adódott, hogy a gyengébben kezdő Szabót le kellet cserélni, ám a helyére beugró Molnár Anikó viszont kimagaslóan teljesített. A második sorban gyorsan eldőlt a találkozó, így Csurgai cseréje viszont már előre betervezett lehetett, ugyanis ezáltal Horváth Katalin is lehetőséget kapott a játékra.


Közutasok KTK-ZTK-FMVas 1:7 (3303-3501)
Kaposvár, Szuper Liga, férfi tekemérkőzés.

Eredmények (elöl a hazaiak, vastagon szedve a pontszerzők): Mettner 591-Kiss T. 624, Pákai 525-Fehér Z. 564, Nákits 509-Vörös 592, Tamás R. 534-Nemes A. 576, Bekő 572-Boanta 597, Kozma 572-Farkas 548.

A férfi mezőnyt vezető és százszázalékos teljesítményt produkáló ZTK olyan együttes vendége volt, amely joggal pályázik a dobogóra. Emiatt sem tűnt könnyű mérkőzésnek a szombati, majd egy szomorú hír forgatta fel az eredeti elképzeléseket. Öt perccel a kezdés előtt értesült ugyanis édesapja elvesztéséről Fehér László, a ZTK játékos-edzője, aki így nem lépett pályára. Társai viszont ezek után már becsületbeli ügyként kezelték a győzelem megszerzését: az egerszegiek nyertek, de akadt néhány szoros állás a mérkőzés során, azonban a bajnok most is bizonyított. Még úgy is, hogy Farkas Sándor bordasérüléssel vállalta a játékot, amely meglehetősen zavarta a ZTK kiválóságát...

A mezőny már a második, előrehozott tavaszi fordulón jutott túl, azonban az évnek még nincs vége. A ZTK például a hét végén a Bajnokok Ligája visszavágóra utazik a horvát Zapresic otthonába. Az utána következő hét végén újabb bajnoki forduló következik, s azt követően jöhet majd csak az évzárás...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!