Sport

2010.11.17. 07:38

Szekeres Dorina felnőtt bajnok, Szabados Réka bronzérmet szerzett

Az úszók rövid pályás országos bajnokságáról nem hiányozhattak az EuropTec- Zalavíz ZÚK sportolói sem, akik továbbra is bizonyítják: nívós munka zajlik az egerszegi műhelyben. Szekeres Dorina felnőtt magyar bajnoki címe mellé további érmeket is szerzett és a fiatal Szabados Réka is felállhatott a dobogóra.

Kerkai Attila

Százhalombattán rendezték meg az idei felnőtt rövid pályás országos bajnokságot és csak kevés kivétellel, a teljes magyar élmezőny képviseltette magát. Amin nem is kell csodálkozni, hiszen legjobbjain „nyakán” van már a közelgő eindhoveni rövid pályás Eb, valamint a decemberi dubaji világbajnokság.

Éppen ezért értékesek az EuropTec-Zalavíz ZÚK úszóinak eredményei, hiszen valóban a legjobbak között érték el őket. A nyári felnőtt Európa- bajnokságon is részt vett Szekeres Dorina a 100 méteres hátúszásban 1:02,05 perces idővel magyar bajnoki címet szerzett, ami mindenképpen biztató a jövőre nézve. Szekeres a győzelem mellett további két érmet is begyűjtött: 200 méter háton (2:10,89) egy ezüst-, 50 m háton pedig (29,48) egy bronzérmet is Egerszegre hozott.

A másik zalai éremszerző egy még fiatalabb úszó volt, a serdülő korú Szabados Réka, aki talán mindenkit meglepett úszásával. A tehetség ugyanis a 400 méteres vegyes úszásban 4:51,90 perces időeredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


Nem csoda hát, hogy Horváth Csaba, a ZÚK csapatának vezetőedzője sem fukarkodott a dicsérő szavakkal tanítványait illetően.
– Szabados Réka egyéni csúccsal lett harmadik és Szekeres Dorina is legjobb eredményei közelében úszott – kezdte értékelését a szakember. – Réka érme így is meglepetés,  hiszen olyan mezőnyben állt fel a dobogóra, melyben nála sokkal idősebbek is úsztak, Dorina esetében várható volt, hogy érmeket, akár aranyat is szerez. Az ő idejénél maradva még, a legjobbjait tavaly úszta, az akkor még engedélyezett cáparuhában, vagyis, a mostani időeredményeit is ennek ismeretében kell értékelni. Számunkra a legfontosabb, hogy eljutottunk odáig: az idén rendezett valamennyi országos bajnokságon az EuropTec-Zalavíz ZÚK érmeket szerzett, s erre nagyon büszkék vagyunk.

A ZÚK úszóinak további jobb helyezései. Nők: 100 m vegyes: 4. Szekeres Dorina 1:05,85, 6. Szabados Réka 1:06,43. 50 m hát: 8. Szabados Réka 30,81, 18. Szabó Ramóna 32,25. 100 m hát: 9. Szabó Ramóna 1:06,68. 200 m hát: 9. Szabados Réka 2:19,74, 11. Szabó Ramóna 2:20,27. Férfiak. 50 m gyors: 18. Rákosi Kristóf 24,95. 


VÁLOGATOTT KERETTAGOK IS
Bár a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon részt vett és jól is úszott, a közelgő rövid pályás világversenyeken ezúttal nem lesz tagja a magyar válogatottnak Szekeres Dorina. Azonban, hogy a jövőben számítanak rá, az is jelzi: ő is tagja a bővebb olimpiai keretnek. S ha már a válogatottaknál tartunk, az ifjúsági keretnek tagja Szabados Réka és Szabó Ramóna is, sőt Szabados hamarosan Belgrádba utazik nemzetközi viadalra a serdülő válogatottal.  


További cikkeket talál a kapcsolt anyagok között!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!