Sport

2010.08.04. 03:49

Nőkre váró ringcsaták: 20 ország több mint száz öklözője méri össze erejét Keszthelyen

Igazán rangos, mi több, nemzetközi szinten is jegyzett eseménynek lesz a házigazdája szerdától Keszthely, ahol az Európai Unió országainak 5. női ökölvívó-bajnokságát rendezik. A szerdai megnyitót követően kezdődnek a küzdelmek, a döntőket szombaton a Hotel Helikon teniszcsarnokában rendezik.

Kerkai Attila

 

A női ökölvíváson belül az Európa-bajnokság után a második legrangosabb eseménnyé nőtte ki magát az EU-s bajnokság, melyet 2006 óta rendeznek meg. Különös apropót ad az idei versengésnek, hogy a keszthelyi viadal lesz az utolsó, melyet még tizenegy súlycsoportban rendeznek. Szeptembertől a világszövetség, az AIBA döntése értelmében eltűnik a 46 kg-os súlycsoport a nemzetközi viadalokról, s marad összesen tíz. A sportágon belül a női ökölvívás rangja pedig egyre nő, ugyanis a 2012-es olimpián már a programban szerepel, igaz, egyelőre három súlycsoporttal (51, 60, 75 kg).

 


A korábbi sajtótájékoztatón elhangzott már, és Kovács László szövetségi kapitány is úgy vélte, hogy a magyarok közül elsősorban a sokszoros EU-s bajnok, világ- és Európa-bajnok Kovács Mária számít favoritnak, de a fiatal Mizsei Vivien is okozhat meglepetést.

A mai mérlegelést és sorsolást követően 15 órakor lesz a megnyitóünnepség, majd megkezdődnek a selejtezők. Csütörtökön szintén ezeken lesz a sor, pénteken az elődöntőket, szombaton pedig a döntőket rendezik a Hotel Helikon csarnokában.

A küzdelmeket a nézők ingyen tekinthetik meg, és a szervezők remélik is, hogy sokakat vonz majd ezekben a napokban az esemény a Balaton fővárosában.

A Kovács László szövetségi kapitány vezette magyar válogatott indulói. 46 kg: Dobrádi Csilla. 48 kg: Ancsin Katalin. 51 kg: Mizsei Vivien. 54 kg: Némedi Csilla. 57 kg: Oravecz Annamária. 60 kg: Pikács Mercédesz. 64 kg: Papp Nikolett. 69 kg: Nagy Bianka. 75 kg: Kovács Mária. 81 kg: Mászlé Edina. +81 kg: Sándor Lilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!