Sport

2010.05.18. 10:50

Puskás a főhős - négy gól a fináléban

A hatvanas évek kezdetén kétségtelenül a Real Madrid volt Európa legjobb csapata, a sorozatban elért öt BEK-győzelem azóta is megismételhetetlen óriási bravúr. Napra pontosan ötven évvel ezelőtt rendezték Glasgow-ban a Real Madrid–Frankfurt mérkőzést, amelyen a "Los Merengues" 7-3-ra győzött. A zalaihirlap.hu az alábbi videóval emlékezik a klasszisteljesítményre.

zaol.hu

A meccs érdekessége volt, hogy az esélytelenebb Frankfurt szerezte meg a vezetést, amit a Real Di Stefano duplájával a szünetig megfordított. A szünet után jött Öcsi, aki mesternégyesével végleg eldöntötte a döntőt. Ez a teljesítmény máig is megismételhetetlen, hiszen négy gólt azóta sem lőtt senki a legrangosabb európai kupa döntőjében. A frankfurti Erwin Stein két szépítőgóljára még Di Stefano válaszolt így ő mesterhármassal zárta az estét.

Puskás utolsó nemzetközi kupamérkőzésére 1965. szeptember 22-én, Skóciában került sor, ahol a Real 2-2-es döntetlent játszott a Kilmarnockkal - a gárda később egészen a BEK-győzelemig jutott, de a magyar támadó több összecsapáson már nem lépett pályára. Puskás a nemzetközi porondon 41 találkozón szerepelt, és ezeken 36-szor volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!