Sport

2010.05.26. 13:09

Nadal is itt kezdte - Elindult a teniszpalánták versenysorozata

Az idén 13. alkalommal rendezik meg Magyarországon a korosztályos teniszezők kiemelkedő versenysorozatát, a Nike Junior Tourt, amelyen a legtehetségesebb 12 és 14 éves játékosok vehetnek részt.

MTI

   
"A célunk az, hogy minél több fiatal teniszező számára váljon elérhetővé a rendezvénysorozat, másrészt, hogy a legjobbak világszinten is összemérhessék erejüket a nemzetközi döntőben" - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Horváth Ernő, a viadal főszervezője. "Az öt versenyből álló viadal első megmérettetését a hét végén bonyolították le Kecskeméten, ezt követően budapesti és egy keszthelyi állomás következik. Az országos döntőt a fővárosi Match-Point teniszklubban rendezik szeptember 11-12-én."
   
A hazai döntőből kikerülő négy győztes utazhat ki a nemzetközi fináléra, amelyet az év végén a Bahamákon, Colombus Islandon bonyolítanak le. A kint tartózkodás költségeit a Nike fizeti és a hazai szövetséggel együtt az utazást is jelentős részben támogatja.
   
A sorozatban 54 ország több mint tízezer teniszpalántája indul. 
   
Az NJT történetének eddigi legsikeresebb játékosa a világranglistán jelenleg második spanyol Rafael Nadal volt, aki négy versenyből három alkalommal nyerte meg a nemzetközi döntőt. Mellette olyan teniszcsillagok tűntek fel, mint a cseh Tomas Berdych, a svéd Robin Söderling és a legutóbbi US Openen győztes argentin Juan Martin del Potro. A 17 esztendős Fucsovics Márton, az egyik legígéretesebb hazai tehetség, aki tavaly a juniorok között megnyerte a párosversenyt a US Openen, az idén pedig egyesben az elődöntőig jutott az Australian Openen, szintén szép eredményeket ért el a sorozat nemzetközi döntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!