Sport

2009.12.03. 07:35

Sokkolta őket a sérülés

Az NB I B-s női kézilabda-bajnokságban a Nagyatád otthonában pályára lépő N. Izzó vereséget szenvedett.

Benedek Bálint

Nagyatádi NKK– N. Izzó SE 30-19 (16-9)
Nagyatád, 100 néző.
Jv.: Heim, Jolántai. NB I B-s női mérkőzés.

Izzó: Pécsi – Borsi, Bouti 3/1, László R. 4, Gudlin, Matetits 4, Papp 2. Csere: Hofbauer (kapus), Gombor 1, Kiss M., Takács 3/1, Ruzsa, Marton, Rapali 2. Edző: Zsigmond György.

A kanizsaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, ám a hazaiakat sem kellett félteni, hamar felzárkóztak. A dél-zalaiak nagyobb tempót diktáltak, s ugyan szûkösen, de megtartották az előnyüket (14. p.: 4-5). Nem sokkal később a kapu előtt, Bouti a hazaiak védőjével olyan szerencsétlenül ütközött, hogy a térde súlyosan megsérült, hisz´ szinte azonnal a kétszeresére feldagadt. A kanizsaiak játékosát egészen a mentők kiérkezéséig a kispadon ápolták. A játék rövid szünet után folytatódott, ám a kanizsaiak nem bírtak figyelni a súlyos sérülés hatására (25. p.: 11-7). Zsigmond György edző a szünetben sem tudott lelket önteni tanítványaiba, akik a fordulás után sem tudtak kellőképpen a játékra koncentrálni (45. p.: 18-11). A hazaiak kiváló támadásokat indítva zsinórban lőtték a gólokat, melyek az erejét veszített vendég védőfalon könnyendén túljutottak. A hajrára teljesen elfáradtak a kanizsaiak, akik a pontszerzés helyett kikaptak a nagyatádiaktól. Jók: senki Zsigmond György: „Bouti sérülése sokkolta a csapatot, ebből pedig képtelenek voltunk felállni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!