Sport

2009.08.08. 02:29

Borsos Bence egyéni csúcsa a sportlövő Eb-n

Keszthely - A sportlövők legutóbbi nagy megmérettetésének, az Európa-bajnokságnak a horvátországi Osijek (Eszék) adott otthont. Az eseményen Borsos Bence révén a Befag Keszthelyi Erdész Lövészklub is sikeresen képviseltette magát.

Győrffy Árpád

Keczeli Zoltán, a fiatalember edzője is elégedett:

- Nagy volt a választási lehetőség, de a végén a remek formában lévő Bencére esett a voks a válogatott keret kihirdetésénél. Remek döntés volt - kezdte a tréner, akinek kedvenc városa Eszék, hiszen egykor itt lett egyéniben Európa-bajnok. - Nem túlzás azt mondanom, hogy Bence teljesítménye fantasztikus volt! A mezőny legfiatalabb tagjaként versenyzett és egyéni csúcsát 9 körrel javította meg. Tudtommal még nem nagyon volt példa arra, hogy ilyen nagy versenyen valaki ekkorát javítson saját csúcsán. Szorgalmas, csendes, kiváló adottságú sportoló, de a további töretlen fejlődéséhez a konditermet azért többet kell majd látogatnia. Győrben, a Bencés-gimnáziumban kollégistaként tanul, így csak hétvégéken van lehetősége a komoly edzésekre. Örülök, hogy az iskolában is remekel, az első évfolyamot dicsérettel, osztályelsőként teljesítette.

- A jövőt illetően: hogy áll a klub támogatókkal?

- Keszthely város sportvezetése komolyan veszi az eredményeinket és lehetőségeihez mérten, ennek megfelelően segíti is munkánkat. A Bakonyerdő Zrt. Keszthelyi Erdészete, valamint pápai központja úgyszintén elismeri tevékenységünket, lehetőséget ad létesítményeinek és eszközeinek használatára. Pályázatunk alapján a megyei sporthivatal is hozzájárul nemzetközi versenyekre történő felkészüléshez és az ezeken való részvételhez. Mindezek ellenére is sajnos csak azt mondhatom, hogy nagyon nehéz a helyzetünk. Amikor Borsos Bence kijutott az Eb-re, a szereplésének költségeihez az országos szövetségen és az egyesületen kívül szüleinek is hozzá kellett járulnia. Iyen szűkös az anyagi helyzetünk. Jövőbeli sikereinkben - a sok és következetes munka és a gyerekek elszántság ellenére - egyelőre csak reménykedhetek. Ahogy abban is, hogy a pénzügyileg szűkös esztendők után valami csoda történik és ott tudunk maradni a legjobbak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!