Sport

2009.06.09. 02:29

Izgalmas csaták voltak

Zalaegerszeg - Nem pihentek a súlyok szombaton a zalaegerszegi Ostoros Károly csarnokban, ahol párhuzamosan két csapatversenyt is rendezett a ZTE Súlyemelő Klub. Az eredmények biztatóak, főként a junior világbajnokságra utazó Szanati Szabolcs lehetett elégedett.

Kerkai Attila

A Magyar Súlyemelő Szövetség az idei versenyszezonban indította útjára az újrendszerű csapatbajnokságot, amelynek második fordulója éppen illeszkedett a 39. Nemzetközi Göcsej Kupa időpontjához. Szombaton tehát párhuzamosan két viadal zajlott, előbb a csb-t rendezték meg, majd következett a hagyományos nemzetközi kupaviadal.

A ZTE SK a csb első fordulója után a benevezett 24 klub között a hatodik helyen állt, s valószínűleg a mostani eredmények is megerősítették ezt a pozíciót. A ZTE SK csapata 1886 pontot szerzett az egerszegi fordulóban, amivel a második helyen végzett az 1988 pontot gyűjtött Haladás mögött. A hivatalos végeredményre néhány napot még várni kell (az országban több helyszínen zajlanak a küzdelmek), s a kiírás szerint a legjobb tíz együttes vesz majd részt a harmadik, mindent eldöntő fordulóban.

A ZTE SK versenyzőinek eredményei a csb-n. Felnőttek. 94 kg: Szanati Szabolcs 315 kg (140, 175). Juniorok. 105 kg: Györkös Milán 235 kg (102, 133). 85 kg: Bognár István 242 kg (100, 142). Ifjúságiak. 56 kg: Tóth Krisztián 145 kg (65, 80). 62 kg: Mahal Krisztián 150 kg (65, 85). 69 kg: Bedő Dániel 165 (75, 90). Gyermek. Takács Tamás 97 kg (42, 55).

A küzdelmekre egyébként a magas színvonal volt a jellemző, ami még inkább igaz volt akkor, amikor a 39. Göcsej Kupára érkezett külföldi csapatok is bekapcsolódtak a küzdelmekbe. Értelemszerűen, ebben a sorozatban azok a versenyzők, akik korábban a csb küzdelmeiben már dobogóra álltak, nem emeltek újra, hanem eredményeiket beszámították a Göcsej Kupába is. A ZTE SK részéről a két válogatott versenyző, Szanati Szabolcs és Bognár István is egyéni rekordot emelt, de a Haladás csapatában is akadtak jó eredmények. A szerb Subotica és a szlovén Domzale együtteseiben is megtalálható volt utánpótlás válogatott emelő.

A zalaiak részéről a junior világbajnokságra készülő Szanati Szabolccsal váltottunk néhány szót, aki a jövő héten utazik Romániába.

- Először is elégedett vagyok az itt elért eredményemmel, hiszen a 315 kg-os összetett eredmény egyéni rekordot jelent számomra - mondta a felnőtt válogatott kerettag Szanati Szabolcs. - Háromhetes tatai edzőtáborból érkeztem haza erre a viadalra, igazából nem mostanra akartuk kiélezni a formát sem. A junior vébé időpontjáig most már idehaza készülök, s úgy néz ki, hogy nem a saját, hanem a 94 kg-os súlycsoportban indítanak a válogatott szakvezetői. Ebben lehet nagyobb esélyem egy jó helyezés elérésére, ám ez az elképzelés is változhat még a végleges nevezési lista megismerésekor. Nagy gond nincs, hiszen jelenlegi testsúlyomból - ami 87 kilogramm - bármikor vissza tudok fogyni a 85 kg-osok közé. Jó formában vagyok, remélem, a romániai vb-n még erősebb leszek.

A Göcsej Kupán végül nagy csata alakult ki a csapatok között és az első három helyezett között tényleg csak egy-egy fogás döntött, ezúttal a szerb Subotica javára.

A 39. Nemzetközi Göcsej Kupa végeredménye: 1. Spartak Subotica (szerb) 986 pont, 2. Szombathelyi Haladás 969, 3. ZTE Súlyemelő Klub 939, 4. TAK Domzale (szlovén) 656. Szanati Szabolcs

a világbajnokságig idehaza készül, de egyelőre még kivár a fogyasztással...Szanati Szabolcs tavaly a junior Eb-n vett részt, azonban akkor nem kísérte szerencse szereplését. Nem is vele volt a baj, hanem az albániai ételekkel, hiszen a magyar csapat tagjai megbetegedtek, ami alaposan visszavetette az eredményességüket. A ZTE SK tehetsége most elmondta: még jobban vigyázni fognak, hogy hasonló baleset ne érje őket Bukarestben, hiszen kár lenne, ha

az elvégzett munka éppen egy ilyen banális véletlenen veszne megt kárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!