Sport

2009.05.12. 11:26

Jó úton járnak a táncosok

Zalaegerszeg, Nagykanizsa (pgy, bb) - Görögország helyett Szerbiában várták a Nemzetközi Modern Táncsport Világbajnokság résztvevőit az elmúlt hét végén. A zalai táncosokat nem zavarta meg a helyszínváltozás.

Zalai Hírlap

Sűrű az egerszei Gála Társastáncklub Egyesület tavaszi programja: a tatabányai és debreceni megmérettetések, a hazai II. Zala Open formációs verseny, illetve a táncvilágnapi gála után múlt csütörtökön Szerbiába utaztak, a vajdasági Óbecsén ugyanis világbajnokság zajlott.

- Eredetileg úgy volt, hogy Görögország ad otthont a találkozónak, ám ők lemondtak a házigazda szerepről, a szerbeknek pedig csupán két hetük maradt a feladatra - mesélte Kuzma Péter, a Gála TE elnöke.


A Gála TE tagjai számára sikeresen alakul az esztendő: legutóbb Szerbiában remekelt a csapat
Fotó: Kuzma József

Az eredmények kapcsán elmondható: az egyesület valamennyi parkettre lépő csoportja büszke lehet. Az Elvis című koreográfia a karib-latin kategória junior korcsoportjában világbajnok lett, mégpedig úgy, hogy az öttagú zsűriből mindenki a legjobb helyezést ítélte a csapatnak. A Németh Dávid-Dala Mónika páros szintén karib-latin kategóriában, ám felnőtt korcsoportban indult, s a bírák közül négyen első helyre, egy szakember másodikra sorolta őket, s ez számukra is aranyérmet jelentett. A Gála nagykanizsai ifjai is kitettek magukért: a Shine of the Rythm nevű junior kiscsoport - az ítészek négy 1. és egy 2. helyével - ugyancsak világbajnok lett karib-latin ketagóriában. A másik dél-zalai (mindössze szeptember óta működő) Brillo de Ritmo nevű formáció szintén karib-latin kategóriában felnőtt bronzérmet nyert.

- Nagyon örülök az eredményeknek - összegzett Kuzma Péter, akitől megtudtuk: a Gála egy, és a Keresztury ÁMK két társastánc tagozatos csoportja a hétvégén már Ausztriában lép parkettre. - A helyezések visszaigazolást jelentenek, megerősítenek abban, hogy jó úton járunk.

A nagykanizsai Honvéd Kaszinó SZKES Modern Tánccsoportja is remekelt Óbecsén (orosz, ukrán, román, lengyel és szenegáli vetélytársak közt), az ifjak két arany- és két ezüstérmet szereztek. Szécsényiné Kápolnás Edina tanítványai friss, ötletes koreográfiákkal készültek.- Minden formációnk tökéletes gyakorlatsort mutatott be - értékelt az edző. - A hibátlan teljesítményt látva elégedettek lehetünk a munkával, hiszen a befektetett energia, a kemény, fárasztó edzések hatalmas sikert hoztak.Eredmények. Felnőtt, formáció. Fantasy: 1. Japán varázs (SZKES). Disco dance: 1. Nyári eső (SZKES). Junior, formáció. Funky: 2. Dobpergés (SZKES). Gyermek, formáció. Dance show: 2. Segítség! Hal lettem (SZKES).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!