Sport

2009.04.08. 02:27

Új rekordra is törnek

Nagykanizsa, Zalaegerszeg (bb, bl) - Az NB I-es sakkbajnokságban az Aquaprofit NTSK az utolsó, április 18-ai forduló előtt tulajdonképpen behozhatatlan, 10,5 pontos előnnyel vezet az élen a bajnoki címvédő Z. Csuti-Hydrocomp előtt.

Zalai Hírlap

A kanizsaiak a jelentős előny tudatában is óvatosak, hisz - bár már végső soron aranyérmesnek tekinthetők - matematikailag még nem dőlt el a pontvadászat.

- Valóban szenzációs eredmény, hogy veretlenül vezetjük a tabellát - fogalmazott Flumbort András, az Aquaprofit NTSK csapatvezetője. - A játékosainkról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ugyanis 120 partiból mindössze hetet veszítettünk el, ez pedig óriási teljesítmény. A legutóbbi fordulóban, a mátyásföldiek ellen ismét bebizonyosodott, hogy az éles játszmákból kellő odafigyeléssel előnyt lehet kovácsolni. Külön öröm, hogy a csapatban a bajnokság során először asztalhoz ült a görög válogatott harmadik táblása, Halkias, illetve a Kanadában élő Polgár Zsófia is.



Gyimesi Zoltán (Csuti) és Polgár Judit (Aquaprofit) is hozzátettek csapataik eddigi teljesítményéhez
Fotó: Varga György

A kanizsaiak arra is büszkék lehetnek, hogy a sikereik nagy részét többnyire magyar játékosok részvételével érték el, akik közül Pintér József és Galyas Miklós a szezonban nem veszített partit.

- Az utolsó fordulóban a játékosok vállán már nem lesz nyomás, ezért felszabadultabban küzdhetünk a kazincbarcikai csapat ellen - tette még hozzá Flumbort András.

A Z. Csuti-Hydrocompnak jelen pillanatban 76,5 pontja van, és az utolsó fordulóban az egerszegiek az MTK-Erzsébetváros ellen ülnek majd asztalhoz. Horváth Tamás, az egerszegiek szakmai igazgatója félig már értékelt is a szezonzárás előtt egy fordulóval, s persze teheti, hiszen a nagy kérdések eldőltek.

- Korán, már a második fordulóban jelentős előnybe került velünk szemben a Kanizsa, amikor 7,5:4,5-re legyőzött bennünket a rangadón. Ellenlábasunk rendkívül erős játékoskerettel vágott neki az idei szezonnak, miközben nálunk többnyire a szűkös anyagiak állították össze a csapatot. Az elmúlt fordulókban mindketten hoztuk a kötelező győzelmeket, s szerintem már hetekkel ezelőtt eldőlt a dobogós helyek sorsa. Legutóbb Makón, vereség nélkül, három győzelmet szerezve jónak nevezhető eredményt értünk el, elvégre a hazai csapat a 6. helyen áll, s évek óta stabil tagja az élvonalnak. Ezen a találkozón zömében helyi erőkre támaszkodtunk, sőt, újoncot is avattunk, a mindössze 15 éves Papp Petra debütált a csapatban. Ki kell emelnem még Rapport Richárdot, aki ifjúsági korúként szép győzelmet aratott, s mindemellett a nemrég befejeződött szombathelyi nemzetközi versenyen is mindössze fél ponttal maradt le a nemzetközi mesteri normától. 

Szerzők: Benedek Bálint, Bóbics László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!