Sport

2008.10.16. 02:29

Egyéni hibák után

<b>Nagykanizsa</b> (bb) - Az OB I B-s férfi vízilabda-bajnokság második fordulójában a tartalékosan felálló CWG Kanizsa kiélezett meccsen szenvedett vereséget a Kaposvár otthonában.

Benedek Bálint

Kaposvár VC-CWG Kanizsa 10-9(2-2, 1-2, 2-3, 5-2)Kaposvár, 50 néző. Jv.: Marjay, Tordai. Férfi mérkőzés.

Kanizsa: Kiss Cs. - Virt, Kaszper 1, Kiss Á., Gulyás, Ujházi, Fábry 1. Csere: Persely 4/2, Szabó 2, Cserdi 1, Szili. Edző: Simonka Ferenc.

Az első negyedben kóstolgatták egymást a csapatok, s bár a hazaiak eleinte bátrabbak voltak és ezzel előnyre tettek szert (4. p.: 2-0), a folytatásban belelendültek a vendégek is, akik Kaszper, majd a csereként érkező Persely góljaival egyenlítettek.

A folytatásban a vendégek akarata érvényesült, hisz amellett, hogy Kiss Cs. ismét hozta a formáját és szenzációsan védett a kapuban, a többiek is nagy iramot diktálva növelték az előnyt. Aztán az utolsó játékrészben a kaposvári legénység pillanatai következtek, ekkor domborodott ki először, hogy a vendéggárda ezúttal tartalékosan szállt medencébe. Hiányzott a zalaiaktól az előző fordulóban hazai pályán megsérült Wiesner Zs., de nem volt ott Karácsony, Manga és Golecz sem. A somogyiak pedig megtalálták a dél-zalaiak gyenge pontjait, s végül magabiztosan diadalmaskodtak.

Jók: Kiss Cs., Persely.

Simonka Ferenc: Az utolsó negyedig irányítottuk a meccset, aztán számos egyéni hiba miatt a hajrában veszítettünk.

Ezek is érdekelhetik