Sport

2008.05.22. 02:27

Három aranyérem a mérlegük

Zalaegerszeg, Keszthely (bl) - Sok év után a sportági szövetség elnöksége visszaállította a májusi váltóbajnokságot, s a futófesztiválon idén közel ezer sportoló vett részt. A zalaiak jól szerepeltek, három aranyémet is nyertek.

Bóbics László

A Zalaszám-ZAC versenyzői kitettek magukért: két bajnoki aranyérem és egy bronzérem mellett további hat döntős helyezést szereztek a megyeszékhelyiek.

A legfiatalabb fiúk versenyében, a 13 évesek 4x100 méteres döntőjében fölényes győzelmet arattak a zalaszámos reménységek, Kurusz Bence, Béres Márton, Ferencz Viktor, Szűcs Valdó összeállításban. Az ifjú futókat Gyulai Gyula és Csiszár Attila edzők készítették fel.

A junior leányok Kovács Lea, Magyar Dominika, Gáti Mercédesz, Domiter Eszter összeállításban bronzérmet szereztek 4x100 méteren. A hosszabb vágtaváltóban Némethy Zsófiával erősödve sikeresen védték meg bajnoki címüket a ZAC-osok, így most is ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Felkészítők: Laczkó László, Kámán Ferenc, Gyulai Gyula, Csiszár Attila.

A Keszthelyi VDSE vezetése is elégedett lehet a viadalon produkált teljesítménnyel: két érmet is nyertek a Balaton-partiak váltói az országos bajnokságon.

A serdülők 4x600 méteres váltófutásában első lett a Kovács Benjámin, Gáspár Barna, Kiss Dániel, Molnár Márk quartett. Edző: dr. Kardos József. Nevelőedzők: Gömbös Antal, Németh Gyula, Péter Csaba. Az ifjúságiak 4x100 méteres férfi váltófutásában a Béleczki Zsolt, Tóth Áron, Tóth Ábel, Demeter Ádám négyes, bronzérmet szerzett. Őket Csikós József edző készítette fel. A 4x800 méteres ifjúsági női váltó Monori Bianka, Babocsay Sára, Vágusz Vivienn, Sárdi Evelin összeállításban 4. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!