Frissen Zalából

2021.10.27. 20:37

A Zalaegerszegi Judo SE nyerte a csapatversenyt, az NJK-Röntgen lett a második

Két esztendővel ezelőtt szervezték meg először a Nagy Miklós-emlékversenyt Zalaegerszegen. Azzal a céllal jött létre, hogy hagyományt teremtsen. Tavaly ez a viadal is elmaradt a járvány miatt, ám az idén folytatódhatott, egyben regionális bajnokságnak is otthont adott.

Kerkai Attila

Képünk a viadal számos összecsapása közül az egyik pillanatát örökítette meg, szemben az egerszegi Bálint Zsombor

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A zalaegerszegi születésű Nagy Miklós 1966-ban a pozsonyi repülőgép-szerencsétlenségben lelte halálát, és a 82 áldozat között ott volt négy magyar válogatott dzsúdós is, akik Prágába tartottak. Nagy Miklós a zalaegerszegi temetőben nyugszik, a két éve rendezett első emlékversenyre korábbi sporttársai is eljöttek az egerszegi Kölcsey-gimnáziumba. Az idén is a tanintézmény adott otthont a viadalnak, amelyen a diák és a serdülő korosztályban indultak cselgáncsozók. Összesen 15 egyesület, köztük a szlovéniai Lendva képviselői vettek részt a kétszáz dzsúdóst felvonultató eseményen. Természetesen a zalai klubok sportolói is köztük voltak, 211 indulóval a versenyen.

Az összesített csapatversenyben a rendező Zalaegerszegi Judo SE végzett az élen, másodikként végzett a Nagykanizsai Judo Klub Egyesület – Röntgen Kanizsa, harmadik pedig a Kaposvári Judo Klub lett. A legeredményesebb zalaegerszegi versenyzőnek járó díját Hencz Hunor vette át.

Képünk a viadal számos összecsapása közül az egyik pillanatát örökítette meg, szemben az egerszegi Bálint Zsombor
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A zalai dobogósok. Zalaegerszegi Judo SE. Aranyérmesek: Orbán Zalán, Mustafina Darina, Hencz Hunor, Nyakas Bálint, Horváth Márk, Sőtér Sára Jázmin, Volner Panna, Takács Nóra (diák A és serdülő), Török Botond. Ezüstérmesek: Pallós Álmos, Sőtér Hunor, Molnár Adél, Pallós Panka, Gyökeres Bertalan, Tóth Natália, Simon Márk. Bronzérmesek: Pallós Regő, Bálint Ádám, Séllei András, Szakál Nádja Vivien, Ágoston Zente, Czigány Bercel, Bános Lili, Preisz Axel, Sebes László, Bálint Zsombor, Kocsis Jázmin, Kultsár Bernadett, Tuboly Márton, Sallai Botond. Edzők: ifj. Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Korpos Judith, Márton Tibor.

Nagykanizsai TE 1866. Aranyérmesek: Orbán Noámi, Varga Gellért, Gál Márk, Gyóni András, Nagy Adrián. Ezüstérmesek: Varga Gellért, Gyóni András. Bronz­érmesek: Szeghy Balázs, Kovács Ákos, Szeghy Tamás. Edzők: Mester Józsefné és Mester Marcell.

Nagykanizsai Judo Klub Egyesület – Röntgen Kanizsa. Aranyérmesek: Szabó Villő, Paizs Mira, Pirbus-Gróf Nóra, Garai Emese, Tóth-Bősze Bence, Nagy Kornél, Vaska Botond. Ezüst­érmesek: Szalai Nóra, Tamás Norina, Köveskáli Zója, Kustán Levente, Nagy Noel, Novák Bence, Mércz Sámuel. Bronzérmesek: Kaszper Léna, Kele Marcell, Sóstai Konor, Sinka-Vass Lóránt, Kovács Vid, Garai Vajk, Tamás Levente. Edzők: Horváth Edina és Hóbár Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!