A gátfutó sérülése nem jött rendbe

2021.03.01. 20:17

Szűcs Valdó inkább kihagyja az EB-t

Bár a szombaton megjelent csapatnévsorban még szerepelt Szűcs Valdó neve, a Zalaszám-ZAC gátasa mégsem indul a csütörtökön kezdődő fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon – ez derült ki a vasárnap késő este közzétett végleges csapatnévsorból.

Kerkai Attila

Szűcs Valdó egészségesen és jó formában

Fotó: ZH archív

Tavaly ilyenkor Szűcs Valdó remek formában volt, hiszen sorra döntötte meg az egyéni rekordjait, és nem mellesleg előkelő helyen állt a világranglistán a 60 méteres gátfutásban. Számára a lehető legrosszabbkor jött a koronavírus-járvány kitörése, ami miatt a vb-t és az Eb-t is törölték. A szabadtéri versenyszezon is csonka lett, aztán Szűcs Valdó visszautazott az Egyesült Államokba, de januárban visszatért Európába és versenyeken indult. Egy sérülés miatt azonban a fedett pályás országos bajnokságot kihagyta, de szinttel rendelkező atlétaként ott szerepelt a neve a lengyelországi Torunba utazó névsorban is. Ám vasárnap este kiderült: mégsem indul.

Szűcs Valdó egészségesen és jó formában
Fotó: ZH archív

Időközben a ZAC atlétája visszautazott a tengerentúlra, ám Kámán Ferenc edző ismertette a döntés hátterét.

– Valdó sérülése javult, de nem volt teljesen egészséges, ezért úgy döntöttünk, nem kockáztatunk – mondta Kámán Ferenc, a Zalaszám-ZAC vezetőedzője. – Ez egy friss sérülés, és benne volt a kockázata, hogy az Eb-n még rásérül, ami a szabadtéri szezont is veszélyeztette volna. Izomsérülésről van szó, ami kezelhető. Abban bízunk, hogy a héten vagy utána Valdó elkezdheti a felkészülést a szabadtéri szezonra. Az Egyesült Államokból a terveink szerint májusban tér vissza Európába, és elkezdi a versenyeket. Onnantól itthon készül, hiszen az igazi cél számára az olimpiai szereplés kiharcolása.

A magyar csapat kedden utazik Torunba, a verseny március 4-én kezdődik és vasárnapig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!