Grundbirkózásban is összemérhették erejüket

2019.02.11. 17:53

Két csapattal is döntősök a tófeji birkózók a diákolimpián

Pécs adott otthont a grundbirkózó diákolimpia országos elődöntőjének, ahol a Tófeji Kincskereső Általános Iskola négy csapattal képviseltette magát.

Kerkai Attila

Szanati József testnevelő és a továbbjutott I. korcsoportos leánycsapat

A verseny tétje az országos döntőbe kerülés volt. A megmérettetés első hétvégéjén a fiúk, majd a következő héten a lányok küzdöttek 2-2 korosz­tályban. A tófeji iskola I. korcsoportos fiúcsapata két találkozót megnyerve, kettőt elveszítve a 3. helyen végzett, amely ezúttal nem ért továbbjutást, mivel csak az első két csapat érdemelhette ki az országos döntőbe kerülést. A II. korcsoportos fiúcsapat három mérkőzést nyerve, egyet elveszítve a második helyen végzett, ezzel biztosítva helyét az országos döntőn. A lányoknál a II. korcsoportos lányok nehéz sorsolást kaptak, így a hatodik helyen végeztek. Az I. korcsoportos lányok okozták viszont a legnagyobb örömöt és meglepetést a tófejieknek. Az összes találkozójukat fölényesen megnyerve hozták el az aranyérmet. Mindent elá­rul a teljesítményükről, hogy a találkozók során megvívott 28 mérkőzésből csak kettőt veszítettek el, így ők is jogot szereztek az országos döntőn való szereplésre.

Szanati József testnevelő és a továbbjutott I. korcsoportos leánycsapat
A tófejiek II. Szanati József testnevelő és a továbbjutott I. korcsoportos leánycsapat korcsoportos fiúcsapata, amely szintén továbbjutott Fotók: a szerző

Az országos döntőbe jutott csapatok tagjai és súlycsoportjuk. Leányok, I. korcsoportos csapat: Bertók Tímea (20 kg), Végh Vivien (24 kg), Tóth Csenge (28 kg), Hegedűs Nagy Eszter (32 kg), Erdélyi Friderika (37 kg), Vígh Nikol (43 kg), Hathalmi Noémi (+43 kg). Fiúk, II. korcsoportos csapat: Orsós Tamás (24 kg), Somogyi Armandó (28 kg), Tóth Nimród (32 kg), Erdélyi Rikárdó (37 kg), Bóha Levente (43 kg), Tóth István (49 kg), Farkas Gergő (+49 kg).

A tófeji fiatalokat Szanati József testnevelő-edző készítette fel a grundbirkózó erőpróbákra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!