SÉTA

2017.11.28. 11:30

Lampionos körmenet

November 11-12-én mi, a Mindszenty-gimnázium kilencedikes tanulói kirándulásra mentünk a Szombathelyi Egyházmegye Szent Márton-napi ünnepi rendezvényeire.

Pölcz Veronika 9. B Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Zalaegerszeg

A zalaegerszegi diákok a szombathelyi székesegyházban’ Fotó: Mindszenty-iskola

A pénteki tanítás után vonattal indultunk el Szombathelyre. Utunk kalandosan telt, ugyanis az első vonaton igencsak szűkösen fértünk el. Szerencsére az átszállás után mindenki kényelmesen le tudott ülni. Sokan zenét hallgattak, énekelgettek, mások csak csendben beszélgettek. Amint megérkeztünk, a két osztályfőnök kíséretében elindultunk a szállásra. Miután mindannyian elfoglaltuk a szobákat a Brenner János Kollégiumban, elindultunk a Zárdatemplomba, ahol a Domonkos nővérek egyórás előadást tartottak a rendről és a hivatásukról. A bemutató érdekes volt, a nővérek énekeltek nekünk, apró ajándékokat kaptunk, majd egy meghitt, közös imádkozással köszöntünk el egymástól.

Ezután este 6 órakor a székesegyháztól indult el a lampionos körmenet dr. Székely János szombathelyi megyés püspök vezetésével, melynek végállomása a Szent Márton-templom volt, ahol egy ünnepi megemlékezés keretében megkoszorúzták Szent Márton szobrát. A felvonulás igazán hangulatos volt, ugyanis a legtöbb ember egy kis lámpással sétált a sötét estében.

A lampionos körmenet után egy kis szabadidőt kaptunk a városban. Néhányan vettek egy kis csemegét estére, majd igyekeztek is vissza. Ezt követően közösen visszamentünk a kollégiumba, ahol együtt megvacsoráztunk. Az estebéd után mindenki szétszóródott. A fiúk vegyültek a lányokkal, és kisebb-nagyobb csapatokba verődve beszélgettek, bolondoztak, kártyáztak. Hivatalosan 11 órakor volt a villanyoltás.

Másnap 8 órára mentünk reggelizni. Ezután mindenki megmosakodott, majd igyekezett összepakolni a dolgait, ugyanis 10 órakor kezdődött az ünnepi szentmise a székesegyházban, melynek főcelebránsa és szónoka dr. Székely János püspök atya volt. Meghívást kaptak az egyházmegye papjai és hívei, valamint az egyházmegye területén szolgálatot teljesítő köztisztviselők is.

A zalaegerszegi diákok a szombathelyi székesegyházban’ Fotó: Mindszenty-iskola

A kétórás szentmise után már csak annyi időnk volt, hogy összeszedjük táskáinkat, mert mennünk kellett a vonatra. Szerencsére az állomáson még volt egy kis időnk, szóval mindenki elözönlötte a boltokat és az automatákat. A hazaút is gond nélkül telt szerencsére, mindannyian jól éreztük magunkat.

Rengeteg emléket szereztünk két nap alatt, és egy igencsak eseménydús hétvégét hagytunk magunk mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!