Hegedűs Zsófia, 12/b

2020.04.28. 07:00

Reméli, nem lesz rájuk szükség, de ha mégis…

A járvány miatt megváltozott oktatási munkarend okán idén elmaradt a SÉTA programunk, de a középiskolás diákok küldenek számunkra írásokat.

Dr. Mező-­gimnázium, Nagykanizsa

Az önkéntes segítők egyike, Hegedűs Gyula (balra) a nagykanizsai kórház előtt Fotó: a szerző

A testvérem, Hegedűs Gyula régóta követte a „3D-nyomtatás a koronavírus ellen!” oldalt, mely önkéntes összefogással segítséget nyújt eszközök tervezésével, gyártásával, összeszerelésével és szállításával. Ő is csatlakozott a mozgalomhoz, s Budapestről szállított Keszthelyre, Hévízre és Kanizsára körülbelül ötszáz arcpajzsot, hogy részt vállalhasson és támogathassa az orvosok munkáját. Elmondása szerint nagyon hálásak voltak az egészségügyi dolgozók, dr. Boka Péter főorvos mindenképp meg szerette volna valahogy hálálni a testvérem tettét, de ő erre csak ennyit mondott: „Nem kérünk cserébe semmit, remélem, nem kell használni, de ha sor kerülne rá, mentsenek meg nagyon sok életet!” Nagyon büszke vagyok rá, ebből látszik, a hétköznapi hősök igenis köztünk élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!