Rendőrségi

2014.12.10. 09:49

A nyílt utcán végzett önkielégítést egy hajléktalan férfi

Nagykanizsa – Nőket molesztált az a hajléktalan férfi, aki ellen a napokban emeltek vádat emberi méltóságot sértő szeméremsértés miatt.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet szerint a 44 éves, emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt korábban már büntetett K. István ez év április 15-én délután Nagykanizsán fiatalkorú lányt szólított meg és szexuális szokásairól kérdezte. Mivel a megszólított kitért volna előle, a férfi megragadta derekát, és megfogta a mellét, de meglátva, hogy közeledik valaki, elengedte a lányt és elsétált. Egy héttel később este hat óra tájt a kanizsai Erzsébet téren a buszmegállóban várakozó nőtől koldult pénzt, ám a határozott elutasításra belemarkolt a nő mellébe. Hasonló módon viselkedett június 10-én, de már Zalaegerszegen, ahol a piac közelében kért pénzt egy nőtől, Az elutasításra reagálva itt is belemarkolt áldozat mellébe. Augusztus 27-én délután pedig az egerszegi buszállomáson támadott meg hasonló módon egy fiatalkorú lányt, aki hirtelen leguggolva tért ki a férfi elől.

K. István terhére azt is róják, hogy június 8-án délelőtt a megyeszékhelyi Kossuth utcán a gyógyszertár előtti buszmegállóban többek szeme láttára igyekezett magának testi örömöket szerezni. Hat nappal később már Pókaszepetken járt, ahol este hét tájt a templomnál elhaladó nőtől érdeklődött arról, hogy pontosan hol is tartózkodik, miközben önkielégítette magát. A megszólított elküldte a környékről, ám a férfi elől hagyva nemi szervét bement templomba. Onnan a misére várakozók vezették ki. A férfi hasonló élményben részesített egy nőt július 2-án a Berzsenyi utcába, ahol az az egyik iroda fotocellás ajtajának támaszkodva foglalkozott magával a bent dolgozó szeme láttára.

A férfi végül az egyik sértett fogta el, és a rendőri intézkedésig a helyszínen visszatartotta. A férfi egyébként beszámítható, személyiségzavara és alkoholfüggősége nem akadályozták abban, hogy felismerje tette következményeit.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba érdeklődésünkre közölte K. István ellen négy rendbeli emberi méltóságot sértő szeméremsértés, illetve három rendbeli szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!