Rendőrségi

2013.08.16. 09:53

Egy tavalyi testvérgyilkosságra derült fény Zalában (frissítve)

Zalaegerszeg - Megölte a testvérét egy zalavári férfi, a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

Szabó Judit

A Zala megyei Rendőr-főkapitányságon pénteken tartottak sajtótájékoztatót a bűnügyről. Szukics Ferenc rendőr ezredes, megbízott főkapitány elmondta: tavaly szeptember 30-án egy 38 éves zalavári férfi eltűnését jelezték.  Közigazgatási eljárás indult, s idén augusztusban merültek fel olyan adatok, amely gyanút alapoztak meg az eltűnt férfi testvérével, L. Gáborral szemben. A 41 éves L. Gábor ellentmondó nyilatkozatokat tett testvére hollétével kapcsolatban. Végül beismerte, hogy tavaly szeptember végén, egyik nap ittasan ért haza. Szóváltásba keveredett a nagyapjával és a testvérével, akikkel együtt lakott. Az udvaron bántalmazta a testvérét, aki magatehetetlen állapotba került. A testet L. Gábor behúzta a ház pajtájába, visszament a házba tévét nézni, majd a reklám alatt megnézte, mi van az öccsével. Azt állapította meg, hogy meghalt, s behúzta a pajtába, ahol másnap elásta. A nagyapa minderről semmit sem tudott.

A nyomozás során felmerült adatok, valamint a bűntudat hatására a gyanúsított bevallotta tettét. A rendőrség őrizetbe vette, majd a zalaegerszegi járásbíróság augusztus 15-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!