Rendőrségi

2012.08.21. 15:29

Nem találják a hétfő éjszaka elmerült középkorú férfit a Murában

Muraszemenye - Hiába kutattak át a búvárok egy közel ezer négyzetméteres területet a Murán, egyelőre nem sikerült megtalálni azt a középkorú személyt, aki hétfő éjszaka merült el a folyóban. A keresést tűzoltók folytatják motorcsónakokkal a part mentén.

Horányi Árpád

A Mura sodrása kedden talán még a szokottnál is erősebb volt, a Zala Különleges Mentők búvárcsoportjának vízbe ereszkedő tagjainak, Sárga Sándor mentésvezetőnek és Szabó Bélának alaposan meg kellett küzdenie a vízzel. Munkájukat fatörzsek, hatalmas kövek nehezítették, végig kötéllel tartották őket a tűzoltók, így is előfordult, hogy egyiküket majdnem elragadta az áradat.

- Az eltűnt személyről szóló riasztást a lenti tűzoltóság vette, ők továbbították a Zala Megyei Katasztrófavédelem főügyeleti osztályára - mondta lapunknak Sárga Sándor. - Mi körülbelül délelőtt kilenc órától tartózkodunk a helyszínen, a rendőrség biztosításával, valamint a nagykanizsai tűzoltók segítségével keressük az eltűnt személyt. Először a tűzoltók vizsgálták át motorcsónakból szonárral a területet, majd a vízbe merülve mi folytattuk kutatást.

Sárga Sándor elmondta: a Mura még a gyakorlott úszókat is kemény próbatétel elé állítja, hiszen nagyon erős a sodrása, s a főágon kívül is rengeteg örvény alakul ki benne. A veszélyt ez jelenti elsősorban, illetve a felszín alatt rejlő fatörzsek, lyukak és mélyedések. A víz hőmérséklete ezúttal akár kellemesnek is mondható, a felszín közelében 20-22 fokos lehet. A férfi azon a pontján merült el a folyónak, ahol több mint kilencven fokos kanyarulat, illetve egy kisebb öböl alakult ki. A víz áramlása itt többszörösen is megtörik, a testet bármerre vihette a sodrás. A búvárok szerint - hacsak nem akad fenn a part menti fákon és bokrokon - akár több kilométerre is elviheti az áramlat, s napok kellenek hozzá, míg a felszínre kerül.

A faluban keveset tudnak a történtekről, még Stefanec Mária, a község polgármestere is tőlünk értesül közvetve arról, hogy valószínűleg újabb áldozatot követelt a szeszélyes folyó. Más azt mondja, valószínűleg nem falubeli az áldozat, mert akkor már híre futott volna. A helyiek amúgy is tudják, hogy a Mura nem játékszer, azon a bizonyos helyen pedig különösen nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!