Rendőrségi

2012.04.03. 09:32

Nagy fogás az M70-esen - Átalakított alváz rejtette a dohányt

Házilag átalakított, dupla padlólemez alatt rejtette el több mint 240 karton cigarettát egy ukrán férfi. A trükkért több mint 2 millió forint bírságot kapott.

zaol.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a hétvégén az M70-es autóúton ellenőriztek egy ukrán állampolgár által vezetett német forgalmi rendszámú személygépjárművet.

Az ellenőrzés során a pénzügyőrök észlelték, hogy a gépjármű alvázát házilag átalakították, melynek során dupla padlólemezzel látták el a járművet. 
A tételes ellenőrzéskor a padlólemezek közötti részből több mint 240 karton adózás alól elvont Jin Ling márkájú cigaretta került elő.

A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a közel 1 millió 600 ezer forint értékű füstölnivalót, illetve a csempészetre átalakított gépjárművet lefoglalta, mellyel egyidejűleg orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tett a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságához.
A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során több mint 2 millió forint jövedéki bírságot szabott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!