Rendőrségi

2012.01.30. 13:50

Botrányok sorozata: támadás, inzultálás és csendháborítás Zalában

Hétvégén is több alkalommal kihívták a rendőröket a megyében: egy férfi késsel támadt szállásadójára egy zalaegerszegi tanyán, egy pákai férfi a vendégeket inzultálta egy zártkörű rendezvényen, két nő és egy férfi okozott botrány Lentiben, míg Nagykanizsán csendháborítás miatt igazoltattak öt fiatalt.

zaol.hu


Késsel támadt szállásadójára
Késsel támadta meg szállásadóját egy férfi, egy zalaegerszegi tanyán. A tanya tulajdonosa befogadta az 57 éves férfit, aki szombaton reggel – eddig ismeretlen okból – magához vett egy kést és azzal fenyegetőleg, hadonászva közelített szállásadója felé, aki egy keze ügyébe akadó bottal ütötte ki a kést az ingerült férfi kezéből. A rendőrök előállították, majd garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A vendégeket inzultálta egy zártkörű rendezvényen
Zártkörű rendezvényt zavart meg megbotránkoztató viselkedésével egy helybeli férfi Pákán, szombaton este. A művelődési házban tartott ünnepségre nem kapott meghívót a férfi, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó távozni, a vendégeket inzultálta. A rendbontásnak a rendőrök vetettek véget, a férfit előállították, vele szemben garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek.

Két nő, egy férfi: botrány a lenti éjszakában
Egy nagykanizsai férfi Lentibe vitte szórakozni két hölgy ismerősét szombaton este, ám hajnalban nem kívánt hazatérni vele a két nő. Mivel a férfi alkoholt fogyasztott, egy ismerősét kérte meg, hogy őt is vigye haza, Volvóját pedig lezárt állapotban a szórakozóhely előtt hagyta. Záróra közeledtével a két nő kövekkel betörte a jármű ajtajának ablakát, bemásztak az utastérbe, és onnan hívták fel a férfit, hogy menjen vissza értük. Időközben a járőrök intézkedés alá vonták a két hölgyet. A visszaérkező férfit is igazoltatták, és mint kiderült, vele szemben az osztrák hatóságok elfogatóparancsot bocsátottak ki, így mindhármukat előállították. A két nővel szemben garázdaság vétsége miatt büntetőeljárás indult, a férfit őrizetbe vette a rendőrség.

Csendháborítás vasárnap délután: kihívták a rendőröket
Rendőrök vetettek véget a nagy hangoskodásnak egy nagykanizsai társasház lakásában vasárnap délután. A lakók kértek segítséget a rendőrségtől, mivel elviselhetetlenné vált számukra az egyik lakásban hangosan szóló zene, valamint a kiszűrődő ordítozás. A lakásban öt fiatalt igazoltattak a rendőrök, a 20 éves lakástulajdonossal szemben csendháborítás miatt szabálysértési feljelentést tettek.



Bűnügyek, balesetek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!