Rendőrségi

2011.05.25. 13:27

Fogás az M70-esen: 635 karton cigaretta a Seatban (fotókkal)

A zalai pénzügyőrök szerda délután az M70-es autóúton egy olasz forgalmi rendszámú Seat személygépkocsiban 635 karton adózatlan ukrán zárjegyes cigarettát találtak.

zaol.hu

 


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai és a Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei szerdán, a délutáni órákban az M70-es autóúton ellenőriztek egy olasz állampolgár által vezetett olasz forgalmi rendszámú Seat típusú személygépjárművet.

Az ellenőrzés során a rendőrség jelzését követően a pénzügyőrök a gépkocsi csomag- és utasterében összesen 635 karton adózatlan Classic és Chesterfield márkájú ukrán zárjegyes cigarettát találtak.


A Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság a több, mint 4 millió forint értékű füstölnivalót és a szállításhoz használt gépjárművet lefoglalta, illetve jövedéki orgazdaság bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a gépjárművezető ellen feljelentést tett a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságához.

A hatóság egyidejűleg jövedéki eljárást is indított, melynek során közel 5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!