Rendőrségi

2011.05.20. 11:55

Busz és autó ütközött Borsod megyében (frissítve)

Befejeződött a helyszínelés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Széphalom és Mikóháza közötti elágazásnál, ahol péntek délelőtt összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi.

MTI

A rendőrség az adatokat pontosítva az MTI-vel azt közölte: a buszon utazók közül heten sérültek meg; egy ember súlyosan, hat pedig könnyebben. A könnyebben megsérült utasok között két gyermek van: egy 13 éves és egy 7 éves. A hétéves gyermeket a Borsod megyei kórházba szállították megfigyelésre.

Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban elmondta: az elsődleges adatok szerint a szlovák rendszámú autó nem adott elsőbbséget a menetrend szerint közlekedő autóbusznak, ezért összeütköztek. Az eset körülményeit a sátoraljaújhelyi kapitányság vizsgálja. 

Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a csuklós autóbuszon - a Borsod Volán járatán - a baleset idején száztizenöten utaztak. A szóvivő hozzátette: a busz az ütközés miatt letért az útról és egy fatelep területére sodródott, de nem borult fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!