Rendőrségi

2011.04.29. 10:15

Kutyák támadtak meg két békési gyermeket

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett két gyermek, akit kutyák támadtak meg csütörtökön késő délután Békés városában - közölte az MTI-vel a rendőrség pénteken.

MTI

Az ebek egy lakóház udvarából szöktek ki, és harapták meg a 12 és 13 éves fiúkat, ezért a gazda ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indult eljárás - mondta Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
   
Elmondta: a kutyák gazdája, egy 57 éves férfi azért nyitotta ki házának nagykapuját, mert egy ismerőse kocsijával ki akart hajtani udvarából. Vendége távozásakor vette észre, hogy eltűnt a két kutyája, ezért a keresésükre indult. Amikor kutyaugatást hallott, majd meglátta a két fiút és sebeiket, azonnal mentőt hívott és elzavarta a kutyáit. A fiúkat a mentők kórházba szállították, sérüléseik nyolc napon túl gyógyulóak.
   
A gazda elmondása szerint állatai félévesek, és eddig azért nem oltatta be őket, mert úgy tudta, hogy csak ezután kell megkapniuk a védőoltást. A kutyák azóta állatorvosi megfigyelés alatt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!