Rendőrségi

2011.04.21. 08:32

Gyanús Mazda: tartályban csempésztek tüzelőolajat Zalában

Csaknem ezer liter háztartási tüzelőolajat akartak átcsempészni Szlovéniából Magyarországra egy kisteherautóban, a járművet a zalai vámhivatal munkatársai lefoglalták.

zaol.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a szerda hajnali órákban a 86-os főút rédicsi szakaszán ellenőriztek egy magyar forgalmi rendszámú dobozos Mazda kistehergépjárművet. A tehergépjármű rakterében elhelyezett tartályban közel 1000 liter úgynevezett piros háztartási tüzelőolajat szállítottak. A piros HTO-t Szlovéniában vásárolták, melynek a literenkénti ára 1 euró összeg alatt van.


A tüzelőolaj és annak szállítására használt gépjárművet a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság munkatársai jövedéki igazgatási eljárás keretében lefoglalták és egyidejűleg 200 ezer forint jövedéki bírságot szabtak ki.


A tendenciák alapján megállapítható, hogy a magyarországi üzemanyag árak emelkedésével arányosan emelkedik a külföldről adózatlanul behozott tüzelőolajok és gázolajok mennyisége. Az idei évben a Szlovén és az Osztrák határszakaszon lefoglalt tüzelőolajok és gázolajok mennyisége megközelíti a 7 ezer litert - értesítette portálunkat Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!