Rendőrségi

2011.04.08. 15:34

57 milliós kár: hamis csekkel vásároltak fát

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen annak a férfinak és élettársának a büntetését, akiket első fokon letöltendő szabadságvesztéssel sújtottak, mert 2005 és 2007 között tűzifavásárlással összefüggő csalással 57 millió forintos kárt okoztak egy erdőgazdaságnak.

MTI

A táblabíróság Krémer László vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság határozatát, és a 32 éves Török János Istvánt, valamint párját, a 26 éves Csonka Mariannát folytatólagosan, különösen nagy kárt okozó csalás miatt marasztalta el. A férfit hét év, a nőt két év letöltendő börtönbüntetéssel sújtotta.
   
A tényállás szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi és élettársa 2005 és 2007 között több gazdasági társaságnak volt a tulajdonosa. Ezeket a cégeket arra használták fel, hogy a MEFA Zrt.-től nagy mennyiségben tűzifát vásároljanak.
   
A bűncselekményt úgy követték el, hogy megbeszélték az erdészettel, mennyit fát akarnak venni, a pénz befizetésére kapott postai csekkeket azonban nem adták fel. Török János István számítógéppel meghamisította azokat, hogy úgy tűnjön, mintha a vételárat már befizették volna. E csekkeket felmutatva tényleges fizetés nélkül jutottak hozzá a nagy mennyiségű áruhoz, melyet aztán értékesítettek.
   
A bűncselekmény kiderült, a pár ellen pedig eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!