Rendőrségi

2011.02.21. 15:50

Bor, réz, kábel, vas - minden tolvaj lebukott

Egy miháldi hegyen öt liter bort vittek el a betörök, Boncodföldén rezet vágtak volna a tolvajok, de pechjükre lebuktak, csakúgy, mint nagykanizsai ”társuk", aki a helyi ipari parkból akart kábelt vételezni. Cserszegtomajon pedig még az autójukat és a fémmel megpakolt utánfutójukat is hátrahagyták a menekülő tettesek.

zaol.hu

Szombaton délután tett bejelentést a Rendőrségre a pusztaszentlászlói polgárőrök vezetője, mert egy, a helyi Kossuth utcában lévő, több éve lakatlan családi házba egy akkor még ismeretlen személy az ajtót befeszítve behatolt. A rendőrök azonnal a helyszínre indultak.
Nem sokkal később, az esti órákban megjelent a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon egy férfi, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Vasárnap délelőtt érkezett bejelentés a Rendőrségre arról, hogy a boncodföldei hegyen tetten értek két pincebetörőt. A rendőrök azonnal a helyszínre indultak, ahol megállapították, hogy egy boncodföldei hegyi terület kerítéséről ismeretlen személyek mintegy ötven méter hosszúságú rézkábelt vágtak le. Az elkövetőket a helyszínen megzavarták, az egyik elfutott, a másikat azonban a helyszínen visszatartották. A rendőrök előállították a Rendőrkapitányságra a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki ellen büntetőeljárást indítottak.

Ugyancsak vasárnap a miháldi mezőőr segítségével pincefeltörőket sikerült elfogniuk a zalakarosi rendőröknek. A két férfi egy, a miháldi hegyen lévő pince ajtaját feszítette fel, ahonnan öt liter bort tulajdonítottak el.

Kábellopáson értek tetten a járőrök egy helybeli férfit Nagykanizsán, aki az ipari park területére drótvágás módszerével behatolt, majd kábelkötegeket készített össze azzal a szándékkal, hogy azokat eltulajdonítsa. A helyszínre érkező járőrök elől megpróbált elfutni, azok azonban utolérték és elfogták.

Vasárnap délután arról értesítették a rendőröket, hogy ismeretlenek egy, a cserszegtomaji Kincses utcában lévő gondozatlan telekről nagy mennyiségben vas építőelemeket tulajdonítanak el. A bejelentést követően a rendőrök a helyszínen elfogtak egy nagykanizsai férfit, de mint kiderült, három társa elmenekült. A menekülők a helyszínen hátrahagytak egy Opel Astra típusú személygépkocsit és egy hozzá kapcsolt utánfutót, melyre a fémanyagot pakolták, s azt csak akkor hagyták abba, amikor a rendőrök megérkeztek. Később a rendőrök a férfi három társát is elfogták. Az ügyben a Keszthelyi Rendőrkapitányságon indult nyomozás.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!