Rendőrségi

2010.12.01. 10:01

Kizuhant a nyolcadik emeletről a kislány: megszüntették az eljárást

Bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást a rendőrség az augusztus végi, Zemplén utcai tragédia ügyében. A nagykanizsai tragédia augusztus 30-án dél körül történt, az 5-ös szám alatti társasházban: egy hatéves kislány mászott ki nyolcadik emeleti lakásuk ablakán, kizuhant és életét veszítette.

Arany Gábor

A tűzoltókhoz 12 óra 9 perckor érkezett a riasztás, mert a szomszédok és az utcán a járókelők felfigyeltek a kétségbeesetten kapaszkodó gyermekre. Annak nem volt szemtanúja, hogyan mászott fel a párkányra és miként került ki a szabadba a gyermek, aki háttal a falnak, kezeivel hátrafelé próbálta magát fent tartani.

A riasztás után alig 4 perc múlva a helyszínen volt a tűzoltók magasból mentő emelőkosaras járműve, de már nem tudtak segíteni, a kislány leesett. A gyermek keringés és légzés nélkül érkezett a kórházba, ahol a szakemberek kétórányi küzdelme ellenére elhunyt. A kislány egyedül tartózkodott a lakásban, mikor kiesett.


Ezzel kapcsolatban egy szakértő úgy fogalmazott, a 6 évesnek még nincs differenciált veszélyérzete, nem látja előre minden cselekedetének a következményét. Mozgása sem annyira ügyes, hogy megoldjon egy ilyen váratlan helyzetet, ami sok esetben még a felnőtteknek is nehézséget okoz.

Ebben a korban viszont már képesnek kell lennie arra, hogy felügyelet nélkül elfoglalja magát, de a veszélyeket erre az időre a szülőnek kell kiiktatni a környezetéből.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Salamon Róbert alezredes érdeklődésünkre közölte, a nyomozás gondatlanságból elkövetett emberölés bűntett gyanúja miatt indult. A hatóság a büntetőeljárást bûncselekmény hiányában egy hónapja megszüntette. A döntés ellen senki sem fellebbezett.


Kapcsolódó cikkünk:
Tragédia: Kizuhant a nyolcadik emeletről egy kislány Nagykanizsán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!