Rendőrségi

2010.11.08. 15:58

Féltékenységi dráma: magyar származású férfit lőtt agyon egy rendőr Ausztriában (frissítve)

Több lövéssel végzett egy rendőr egy magyar művésszel Ausztriában. A rendőr valószínűleg féltékeny volt, korábbi élettársát életveszélyesen megsebesítette, majd öngyilkos lett. A bécsi magyar konzulátus később azzal pontosított, hogy az áldozat egy magyar származású német férfi.

MTI

Féltékenységből lőtt le egy osztrák rendőr egy 50 éves magyar származású férfit a karintiai St. Paulban - közölte honlapján az orszták közszolgálati tévé és rádió (ORF). A rendőr a szolgálati fegyveréből leadott több lövéssel végzett korábbi élettársának barátjával, aki az ORF szerint művész volt. A rendőr korábbi élettársa, egy 44 éves nő súlyosan megsérült. Az ORF tudósítása szerint a súlyosan sérült nőnek sikerült a földszintre menekülnie és onnan telefonon értesítenie a szomszédban lakó szüleit. A nőt a mentők kórházba szállították, ahol azonnal megoperálták.  A feltételezett elkövető a vérengzés után öngyilkosságot követett el.

A kleinezeitung.at információi szerint a vasárnap este játszódott le a féltékenységi dráma. A 49 éves rendőr négy évig élt él a 44 éves hölggyel, ám körülbelül egy hónappal ezelőtt szakítottak. Az eddigi vallomások azt erősítették meg, hogy a férfi ezt nem volt hajlandó tudomásul venni, ezért vasárnap este  a nő házához hajtott, majd miután leállította a kocsit, pisztollyal felfegyverkezve bement az épületbe.

Az első emeleten talált rá volt barátnőjére és annak új barátjára, egy 50 éves magyar férfira - utóbbit négy lövéssel megölte - a  pontos körülményeket most tisztázzák az osztrák nyomozók. A rendőrségi információk szerint még ki tudták hallgatni az életmentő műtét előtt a súlyosan sérült nőt. 

A kleinezeitung.at szerint egy hasonló ügy történt egy évvel ezelőtt. Ekkor egy rendőr, attól félve, hogy kiderü kettős élete (felesége mellett szeretőt tartott), a vélt "informátor" házánál adott le egy lövést, amivel súlyosan megsebesített egy fiút, majd pedig végzett önmagával.  



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!