Rendőrségi

2010.10.20. 08:07

Több száz milliós hamis parfümszállítmány

Több mint 320 millió forintot érő hamis parfümszállítmány akadt fenn Röszkén, az 53 ezer doboznyi illatszerre egy török teherautóban bukkantak rá a vámosok – tájékoztatott a Vám- és Pénzügyőrség Dél-Alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense szerdán.

MTI

A török rendszámú teherjárművet vezető török férfi az általa benyújtott okmányok szerint 17.400 kilogrammnyi konfekció ruhát szállított Franciaországba – mondta Némedi Varga Éva.
   
A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű és rakományának tételes átvizsgálása mellett döntöttek. A raktér felnyitásakor hamar kiderült, hogy a ruházati termékek csak arra szolgáltak, hogy a különböző világmárkák jelzésével ellátott mintegy 53 ezer doboz parfümöt álcázzák. A szakértői vélemény alapján valamennyi illatszer hamisítvány – közölte az őrnagy.
   
A vámhatóság a parfümszállítmányt lefoglalta, a török sofőr ellen csempészet bűncselekmény, továbbá ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!