Rendőrségi

2010.08.04. 05:45

Ámokfutás az óvodában: késelő gyilkolt gyerekeket (frissítve)

Legkevesebb három gyerekkel végzett a kelet-kínai Santung (Shandong) tartomány Cepo (Zibo) településén egy hosszú pengéjű késsel felszerelkezett dühöngő férfi - jelentette a Hszinhua hírügynökség a helyi kormányzat közleményére hivatkozva.

MTI

A három gyerek a helyszínen meghalt, további három gyerek és négy nevelő megsérült, őket kórháza szállították. Két - a gyermekekre vigyázó - felnőtt állapota súlyos, a többieké stabil.
 A 26 éves gyanúsítottat, Fang Csien-tangot (Fang Jiantang) órákkal később elfogták, s a rendőrség elmondása szerint beismerte tettét. Elmondta, hogy egy 60 centiméter hosszúságú késsel esett a gyerekeknek, a gyilkos fegyvert megtalálták. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen, a nyomozás folyamatban van.
   
Korábban az AP amerikai hírügynökség helyi forrásokból úgy értesült, hogy az eset akkor történt, amikor a szülők kedd délután gyermekeikért mentek a Cepo külvárosában lévő óvodába, s egy felnőtt is áldozatul esett a mészárlásnak. A most kiadott közlemény róla nem tesz említést.
   
Kínában az év első felében sorozatos óvodai, iskolai támadásokról érkeztek hírek, amelyek során kisgyermekek tucatjai sérültek meg, sokan meghaltak. A kínai hatóságok a konyhai bárddal, késsel, kalapáccsal elkövetett gyilkosságok után országosan megszigorították az iskolák, óvodák védelmét, és egyben lépéseket tettek az ehhez hasonló eseményekről szóló sajtójelentések visszatartására, attól félve, hogy a hírek nyomán elterjednek a hasonló bűncselekmények.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!