Rendőrségi

2010.07.02. 10:16

Kupleráj Zalaegerszegen, Alföldről jött "friss húsokkal"

Elsötétített ablakú Mercedes jött rendszeresen a lakáshoz, valószínűleg a pénzt vitte el, fogalmazott egy lakó, aki megkönnyebbült, amikor hétfőn megjelentek a rendőrök a zalaegerszegi Kispest utcai lakásnál.

MTI

- Hála isten, végre megszűnt a kupleráj - mondta egy másik, aki már hónapok óta sejtette, miért fordul meg olyan sok férfi a földszinti lakásban. - Még külföldről is jöttek, szlovén, maribori rendszámú autók is parkoltak itt - tette hozzá. - Egyébként nem csinálták felűnően, legfeljebb csak az itt lakók figyelhettek fel a forgalomra  jegyezte meg.

Mindennek hétfőn vetettek véget a körmendi rendőrök, akik előbb a vasi kisvárosban bukkantak rá a titkos bordély fejére, egy ukrán származású nőre, aki gyerekkora óta él hazánkban és állandó letelepedési engedélyt kapott.

Ő egyébként vállalkozói igazolvánnyal űzi a prostitúciót, és első védekezéseként azt adta elő, hogy nem alkalmazta a lányokat, hanem csak segítette őket hasonló munkájukban. Magyar élettársa azonban tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A lakásban azonban találtak olyan hirdetési számlákat és egyéb bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a gyanút.

- Ahogy ebben a körben fogalmaznak, "friss húsok" voltak, fiatal, éppen leérettségizett 18-19 éves, szinte gyereklányok dolgoztak nekik - kezdte Tóth János, a körmendi kapitányság bűnügyi osztályvezetője. - Az Alföldről érkeztek, a szegénység hajtotta ide őket, mert otthon semmi munkalehetőséget nem találták. Nem alkalmaztak velük szemben erőszakot. A családjaik úgy tudták, hogy Ausztriába mennek pincérnek, felszolgálónak, de odáig nem jutottak el. A szolgáltatást országos napilapban, hirdetési újságban és az interneten tették közzé. Hamar kapósak lettek, egy-egy lány havonta 90-120 vendéget fogadott. A szolgáltatásokért az extráktól függően 6-20 ezer forintot kértek. Ennek felét a futtatók kapták - mondta.

Ők ebből fizették Körmenden, valamint a Zalaegerszegen működő "leányvállalat" Kispest utcai és a Platán sori lakásait, meg az egyéb kiadásokat, de így is busás haszonra tehettek szert.
Az eddigi információk szerint januárban indult be az üzlet, majd a körmendi lakásra egy állampolgár hívta fel a rendőrök figyelmét, akik adatgyűjtés után hétfőn léptek akcióba. "Munkahelyükről" vittek be a kapitányságra két prostituáltat, akik elmondták, mivel foglalkoznak és terhelően vallottak a futtatókra is.

Az ukrán nő és élettársa nem sokkal utánuk érkezett meg a rendőrségre, hogy hazavigye a lányokat, ám őrizetbe vették őket. A kerítés alapos gyanújával folyó nyomozás előreláthatólag az év végén fejeződik be. Addig még fel kell kutatni azokat a lányokat is, akik korábban dolgoztak a párnak, számuk tucatnyi lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!