Rendőrségi

2009.04.18. 02:28

Nem sérült a jó hírneve

Zalaegerszeg (ag) - A megyei bíróság pénteken elutasította dr. Kovács József, a nagykanizsai kórház volt főigazgatója keresetét, amelyet jó hírnév megsértése miatt nyújtott be a városi önkormányzat két képviselője, Röst János, Tóth László ellen.

MTI

Dr. Kovács József szerint a másfélmillió forintos nem vagyoni kárt is megalapozó kijelentések tavaly márciusban a városházi képviselők által tartott sajtótájékoztatón hangzottak el. Pontosabban, a ténykedésével kapcsolatban feltett kérdésekbe burkolták azokat az állításokat, amelyek alkalmasak voltak jó hírnevének csorbításra. Ráadásul ezek az állítások felbukkantak abban a sikkasztásra, hűtlen kezelésre utaló névtelen feljelentésben is, amely alapján büntetőeljárás indult ellen. Ezt azóta bűncselekmény hiányában megszűnt.

A bepereltek kitartottak álláspontjuk mellett, miszerint a képviselőknek joga van a város intézményének ellenőrzésére, lehet kérdéseket feltenni a kórház működésével kapcsolatban. Hivatkoztak egyebek mellett arra is, hogy a kórházigazgatónak közszereplőként többet kell elviselnie.

Tegnap a megyei bíróság nem látta megállapíthatónak, hogy a névtelen feljelentés összefüggésben lenne a sajtótájékoztatóval. Az utóbbin elhangzottak viszont nem voltak alkalmasak a jó hírnév megsértésére.

Dr. Horváth István, a volt főigazgató jogi képviselője érdeklődésünkre közölte, az ítélet kézhez vétele után döntik el, fellebbezést nyújtanak be ellene vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!