Rendőrségi

2007.10.06. 02:29

Fejszével ölte meg

Zalaegerszeg (ag) - Tizennégy év börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a megyei bíróság azt a keszthelyi idős asszonyt, aki ez év elején agyonütötte a fiát.

MTI

Február 19-én kora este hazaérkezésekor újra szóváltásba keveredett anyjával a férfi, aki hamarosan lefeküdt. Nem aludt el, többször felkelt, kiment az udvarra cigarettázni, és közben mindig veszekedett az anyjával, hogy miért tévézik, illetve miért nem kapcsol át másik műsorra.

Az anya fél tizenegy tájt ment ki rágyújtani, és ekkor érett meg benne az elhatározás, hogy egyszer s mindenkorra véget vet az általa mind nehezebben viselt helyzetnek. A faházból kihozta a fejszét, bevitte a lakásba és a szekrény mögé rejtette. Várta, hogy elaludjon a fia, ám ő többször felébredt, ilyenkor újból és újból a tévé miatt keveredett vitába az anyjával.

Már hajnali két óra volt, amikor Patyi Istvánné elérkezettnek látta az időt. A fejszével tízszer sújtott le fiára, fejét és kezét sebesítve meg. A férfi meghalt, anyja párnát tett az arcára, majd konyhakéssel megvágta saját csuklóit, de a sérülések nem okoztak komolyabb bajt. Reggel Patyiné elmondta a házban lakó anyjának, hogy mit tett.

A megyei bíróság dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanácsa az asszonyt előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek, és ezért 14 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Nem jogerősen, mert vádlott és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik