Rendőrségi

2007.02.13. 03:28

Nem utal semmi bűncselekményre

Nagykanizsa (va) - Aggódó barátai aláírással elektronikus levelet kapott szerkesztőségünk, melyben a feladók a tavaly decemberben eltűnt helyi adóellenőr, Czoffer Edit ügyében hatékonyabb rendőri fellépést kérnek számon.

Varga Andor

Az üzenet írója hivatkozik egy múlt heti, keszthelyi esetre, ahol az idős férfit több napon át nagy erőkkel keresték, s az erőfeszítésekről lapunk is tudósított. Aztán tesz utalást arra is, hogy a 35 éves nő eltűnése talán munkakörével kapcsolatos, hiszen számos ellensége volt, több fenyegetést is kapott ebből kifolyólag.

Az ügyben megkerestük dr. Molnár József alezredest, Nagykanizsa rendőrkapitányát, aki a keszthelyi és a kanizsai eset közti különbségekkel kezdte. Kiemelte: utóbbiban közigazgatási eljárás folyik, miután - ellentétben a Keszthelyen történtekkel - bűncselekményre utaló jel nincs.

- Egy városbeli eltűnés esetén kutyával keresni teljesen értelmetlen lenne - fogalmazott. - Az eljárások rendje olyan, hogy ezek az ügyek a megyei kapitányságra nem kerülnek át, viszont a ZMRFK, mint felettes szerv ellenőrizte a munkánkat ebben az ügyben is és mindent rendben talált. A munkatársaim megfelelően széles körű információgyűjtést folytattak és semmi olyan körülményt nem találtak, ami arra utalna, hogy az eltűnés és az adóellenőri munkakör közt kapcsolat lehet.

A körözés egyébként érvényben van, s úgy is marad az eljárási rendnek megfelelően húsz éven át. A kapitány hozzátette: hasonló megoldatlan eltűnési ügy Dél-Zalában nem gyakori, az esetek legnagyobb része pár nap vagy egy hét alatt jó véget ér. Ugyanakkor nem is példa nélkül való: korábban előfordult, hogy valaki sok évvel később új személyazonossággal, ám azonosítható ujjlenyomattal került elő az ország másik végéből.

Czoffer Edit körözése több lapban és a Csellengők című tévéműsorban is megjelent, ám információ eddig sehonnan nem futott be róla.

Ezek is érdekelhetik