2017.04.11. 11:48
Gyümölcsös finomság az ünnepi asztalra!
A meggyes-pudingos kekszszelet a család kedvence lehet, ha jól készítjük el. Ebben nyújtunk segítséget!
Meggyes-pudingos kekszszelet
1 csomag édes keksz
csokoládé
A vaníliás réteghez:
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
6 dl tej
5 dkg margarin
A meggyes réteghez:
50 dkg magozott meggy
2 × 1 dl víz
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
Egy kb. 30 × 23 cm-es tűzálló tálat vagy tepsit kirakunk egy sor édes keksszel. 5 dl tejet a cukorral feltesszük forrni. Közben a vaníliás pudingport elkeverjük az 1 dl tejjel. Ha forr a tej, hozzáöntjük a pudingot és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kockára vágott margarint, addig keverjük amíg el nem olvad benne. Ha kész, óvatosan ráöntjük a kekszekre. Jöhet a meggyes réteg. Egy lábasba tesszük a meggyet és botmixerrel kicsit összeaprítjuk. Ezután 1 dl vízzel elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a cukrot, és amikor már forr, 1 dl vizet a pudingporral elkeverünk, és ezzel sűrítjük be a meggyszószt. Összefőzzük és mehet a vaníliás rétegre. Elegyengetjük és kirakjuk a tetejét is édes keksszel. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd olvasztott csokival díszítjük a tetejét. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük, amikor a keksz jól megpuhult.
Győriné Németh Krisztina
Egervár