Receptek
2014.11.10. 06:51
Márton-napi sólet recept
Olvasónk Piri Tamásné receptje
Hozzávalók:
80 dkg tarkabab
1 kg füstölt libamell
3 libacomb
1 vöröshagyma
só
bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál libazsír
5 db tojás
Elkészítés
A Márton-napi sólethez a babot előző nap áztassuk be. Ezt a főzés kezdetén a megfelelő méretű edény aljába rakjuk, és erre tesszük a húsokat. Megsózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön készre főzzük. A tojásokat keményre főzzük, majd felvágjuk, a tálaláskor ezzel díszítjük.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre