Receptek

2014.11.10. 06:51

Márton-napi sólet recept

Olvasónk Piri Tamásné receptje

Hozzávalók:

80 dkg tarkabab
1 kg füstölt libamell
3 libacomb
1 vöröshagyma

bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál libazsír
5 db tojás

Elkészítés

A Márton-napi sólethez a babot előző nap áztassuk be. Ezt a főzés kezdetén a megfelelő méretű edény aljába rakjuk, és erre tesszük a húsokat. Megsózzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és lassú tűzön készre főzzük. A tojásokat keményre főzzük, majd felvágjuk, a tálaláskor ezzel díszítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!